Wouter Hoeffnagel - 30 juli 2024

Pure Storage investeert in keramische dataopslag-speler Cerabyte

Pure Storage investeert in Cerabyte, speler in keramische dataopslagoplossingen. De partijen willen via de strategische investering duurzame onveranderlijke dataopslagoplossingen ontwikkelen. John (Coz) Colgrove, oprichter en Chief Visionary Officer van Pure Storage, treedt toe tot de raad van bestuur van Cerabyte.

Pure Storage investeert in keramische dataopslag-speler Cerabyte image

"De investering van Pure in Cerabyte en het gezamenlijke partnerschap stellen ons in staat om onze klanten duurzame en onveranderlijke dataopslagoplossingen te bieden die de industrie revolutioneren", aldus John (Coz) Colgrove, oprichter en Chief Visionary Officer van Pure Storage. "Door de markt voor archiefopslag te verstoren, maken we de weg vrij voor langdurigere en gemakkelijker te beheren langetermijnopslag."

Gegevens lang bewaren zonder stroomverbruik

Cerabyte maakt een nieuwe laag van toegankelijke, permanente en duurzame gegevensopslag mogelijk. Het bedrijf verwacht opslag op petabyte- tot exabyte-schaal in datacenterracks mogelijk te kunnen maken. De persistente mediatechnologie kan gegevens extreem lang bewaren, zonder daarbij stroom te verbruiken.

De op keramiek gebaseerde gegevensopslag van Cerabyte heeft geen last van bitrot of stille corruptie, die de gegevensintegriteit na verloop van tijd bedreigen. Het biedt een onveranderlijk record van de oorspronkelijke gegevens die nodig zijn in een toenemend aantal use cases, met name in het tijdperk van AI.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!