Witold Kepinski - 01 augustus 2024

Hitachi iQ en nieuwe AI Discovery Service zijn beschikbaar

Hitachi Vantara, specialist in gegevensopslag, infrastructuur en hybride cloudbeheer, heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van de eerste aanbiedingen van het Hitachi iQ-portfolio van AI-ready infrastructuur, oplossingen en services. Inclusief NVIDIA DGX BasePOD-certificering voldoet het eerste Hitachi iQ-infrastructuuraanbod aan de hoogste normen voor prestaties en betrouwbaarheid en helpt het klanten hun meest kritieke AI-applicaties naadloos van stroom te voorzien. Met de Hitachi Content Software for File-oplossing biedt Hitachi iQ klanten de snelheid, efficiëntie en verwerking om hun time-to-inzichten te versnellen en optimaliseren, zodat ze transformatieve resultaten voor hun bedrijf kunnen behalen.

Hitachi iQ en nieuwe AI Discovery Service zijn beschikbaar image

De beschikbaarheid van Hitachi iQ komt op een kritiek kantelpunt voor AI-use cases in de onderneming, aangezien organisaties over de hele wereld prioriteit geven aan de implementatie van GenAI. Uit een recent onderzoek van Enterprise Strategy Group bleek dat 97% van de organisaties GenAI als een van de vijf belangrijkste prioriteiten beschouwt. Ondanks het enthousiasme bleek uit het onderzoek echter ook dat minder dan de helft (44%) van de organisaties een goed gedefinieerd en uitgebreid beleid heeft met betrekking tot GenAI, en nog veelzeggender, slechts iets meer dan een derde (37%) gelooft dat hun infrastructuur en data-ecosysteem goed voorbereid zijn op de implementatie van GenAI-oplossingen.

Het behalen van de NVIDIA DGX BasePOD-certificering onderstreept de toewijding van Hitachi Vantara aan het leveren van een robuuste, schaalbare, krachtige en betrouwbare data-infrastructuur die geavanceerde AI-workloads ondersteunt en klanten helpt te zorgen voor een optimale basis voor hun AI-ambities.

"De NVIDIA DGX BasePOD-certificering vertelt u niet alleen dat deze oplossing voldoet aan strenge normen voor betrouwbaarheid en prestaties, maar het vertegenwoordigt ook een aanzienlijke upgrade om de uitgebreide bandbreedte en snelheid te verwerken die vereist zijn door de netwerken van vandaag", aldus Octavian Tanase , Chief Product Officer van Hitachi Vantara . "Hitachi iQ is uitgerust om de meest veeleisende AI-werklasten te verwerken, waardoor onze klanten kunnen genieten van naadloze, snelle AI-bewerkingen waarmee ze voorop blijven lopen."

Hitachi Vantara AI Discovery Service

Om klanten verder te ondersteunen op hun AI-reis, lanceert Hitachi Vantara ook een nieuwe AI Discovery Service die is ontworpen om klanten te helpen de meest waardevolle AI-use cases te identificeren, hun data readiness te beoordelen, ROI te bepalen en een strategische roadmap te creëren voor succesvolle AI-implementatie. Klanten kunnen kiezen uit een reeks AI-consultatieve services van een Discovery-programma dat slechts drie weken kan duren, tot een Advisory and Jumpstart-programma van maximaal 12 weken, met een technologiebeoordeling, proof of concept scoping, productieplanning en meer.

"AI-oplossingen vereisen een combinatie van tools, technologieën, platforms en frameworks die modelontwikkeling, implementatie en beheer vergemakkelijken", aldus Jeb Horton , senior vice president van Global Services bij Hitachi Vantara . "Door de branche-expertise van Hitachi en Hitachi-groepspartners zoals GlobalLogic te combineren met het Hitachi iQ-oplossingenportfolio, biedt het bedrijf een unieke mix van infrastructuur- en servicemogelijkheden om de markt te voorzien van aangepaste, branchespecifieke tools."

"Organisaties in alle sectoren willen het juiste AI-platform bouwen dat hen helpt hun data om te zetten in intelligentie", aldus Tony Paikeday , senior director van DGX-systemen bij NVIDIA . "De combinatie van oplossingen die zijn gebouwd op het DGX-platform en de software van NVIDIA, in combinatie met de expertise van Hitachi Vantara op het gebied van AI-ontdekking en -planning, zal klanten een basis bieden om hun generatieve AI-mogelijkheden een boost te geven."

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!