Witold Kepinski - 31 juli 2024

AMD rapporteert financiële resultaten tweede kwartaal 2024

AMD heeft een omzet voor het tweede kwartaal van 2024 aangekondigd van 5,8 miljard dollar, een brutomarge van 49%, een bedrijfsresultaat van 269 miljoen dollar, een netto-inkomen van 265 miljoen dollar en een verwaterde winst per aandeel van 0,16 dollar.

AMD rapporteert financiële resultaten tweede kwartaal 2024 image

"We hebben in het tweede kwartaal een sterke omzet- en winstgroei gerealiseerd, gedreven door recordomzet in het Data Center-segment", aldus AMD-voorzitter en CEO Dr. Lisa Su. "Onze AI-activiteiten bleven versnellen en we zijn goed gepositioneerd om in de tweede helft van het jaar een sterke omzetgroei te realiseren, gedreven door de vraag naar Instinct-, EPYC- en Ryzen-processors. De snelle vooruitgang in generatieve AI stimuleert de vraag naar meer rekenkracht in elke markt, wat aanzienlijke groeimogelijkheden creëert, aangezien we toonaangevende AI-oplossingen leveren in ons hele bedrijf."

"AMD presteerde goed in het tweede kwartaal, met inkomsten boven het midden van onze prognose, aangestuurd door sterke groei in de Data Center- en Client-segmenten", aldus AMD EVP, CFO en Treasurer Jean Hu. "Daarnaast hebben we de brutomarge vergroot en een solide winstgroei gerealiseerd, terwijl we onze strategische AI-investeringen verhoogden om de basis te leggen voor toekomstige groei."

Omzet per segment

  • Record Data Center segmentomzet van $ 2,8 miljard was een stijging van 115% jaar-op-jaar, voornamelijk gedreven door de steile stijging van AMD Instinct™ GPU-leveringen en sterke groei in 4e generatie AMD EPYC CPU-verkopen. De omzet steeg met 21% sequentieel, voornamelijk gedreven door de sterke stijging van AMD Instinct GPU-leveringen.
  • De omzet in het clientsegment bedroeg $ 1,5 miljard, een stijging van 49% op jaarbasis en 9% op kwartaalbasis, voornamelijk dankzij de verkoop van AMD Ryzen™-processors.
  • De omzet van het gamingsegment bedroeg $ 648 miljoen, een daling van 59% op jaarbasis en 30% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit is voornamelijk te wijten aan een daling van de semi-custom omzet.
  • De omzet van het embedded segment was $ 861 miljoen, een daling van 41% jaar-op-jaar, omdat klanten hun voorraadniveaus bleven normaliseren. De omzet steeg met 2% opeenvolgend.
DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!