Witold Kepinski - 01 augustus 2024

OpenELA biedt een uitgebreide bron voor software en hardware partners

De Open Enterprise Linux Association ( OpenELA ) heeft een geautomatiseerd proces gelanceerd om nieuwe enterprise Linux-bronnen beschikbaar te maken, slechts enkele dagen na elke release van nieuwe versies van Red Hat Enterprise Linux (RHEL). Dit meldt Oracle op zijn website.

OpenELA biedt een uitgebreide bron voor software en hardware partners image

Pakketten voor de meest recente releases, RHEL 9.4 en RHEL 8.10, zijn nu beschikbaar op https://github.com/orgs/openela-main/repositories.

De snelle reactie van OpenELA bewijst het nut van de organisatie als bron voor onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's), onafhankelijke hardwareleveranciers (IHV's), processorfabrikanten, onafhankelijke ontwikkelaars en anderen die snelle, betrouwbare en veilige toegang tot Linux-bronnen voor ondernemingen nodig hebben om hun downstream-builds te maken, aldus Oracle.

"Iedereen die geïnteresseerd is in het maken van een downstream build kan toegang krijgen tot de OpenELA repositories om toegang te krijgen tot de bronnen die ze nodig hebben," zei Gregory Kurtzer, CEO, CIQ en een van de oprichters van OpenELA. "Aangezien we niet de daadwerkelijke build maken en alleen betrouwbare toegang tot de bronnen bieden, kunnen we snel handelen en het hele open source ecosysteem machtigen om de ontwikkeling en levering van hun enterprise Linux builds te versnellen."

Linux

"Als u een downstream build maakt, nodigen we u uit om lid te worden van OpenELA," zei Alan Clark, CTO van SUSE en een van de oprichters van OpenELA. "Het vermogen van OpenELA om snel de bronnen voor deze releases te leveren, illustreert aan de open source community dat nu, met OpenELA, toegang tot enterprise Linux-bronnen betrouwbaar beschikbaar is. Dit is essentieel voor de missie van OpenELA: de wereld laten weten dat deze open source-componenten er zijn om te nemen, zoals ze zouden moeten zijn."

"OpenELA heeft het downstream distributie-buildproces geautomatiseerd om gebruikers te helpen de voordelen van de nieuwste versies van enterprise Linux zo efficiënt mogelijk te benutten", aldus Wim Coekaerts, executive vice president, software development, Oracle en een van de oprichters van OpenELA. "Door hoogwaardige broncode eenvoudig toegankelijk te maken voor de enterprise Linux-community, stelt OpenELA organisaties en individuen in staat om de creatie van hun builds te stroomlijnen, terwijl ze de gemoedsrust krijgen dat de code wordt geleverd door een betrouwbare en veilige bron."

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!