Witold Kepinski - 01 augustus 2024

Scott Russell en Julia White verlaten het bestuur van SAP

SAP SE maakte bekend dat de Raad van Commissarissen van SAP een overeenkomst heeft bereikt met de bestuursleden Scott Russell (51) en Julia White (50) en dat beiden met ingang van 31 augustus de Raad van Bestuur van het bedrijf zullen verlaten.

Scott Russell en Julia White verlaten het bestuur van SAP image

Chief Revenue Officer Scott Russell heeft een cruciale rol gespeeld bij het ondersteunen van SAP-klanten over de hele wereld tijdens hun cloudreis. Het succes ervan geeft SAP de mogelijkheid om het volledige potentieel van het best-of-suite-aanbod van het bedrijf te realiseren, waardoor klanten kunnen profiteren van SAP-oplossingen voor maximale flexibiliteit en innovatie. De zoektocht naar een opvolger van Scott Russell is in volle gang. SAP-topman Christian Klein neemt tijdelijk de verantwoordelijkheid voor de verkooporganisatie over.

Julia White, Chief Marketing and Solutions Officer, heeft met succes de marketing en communicatie gemoderniseerd en tegelijkertijd de productmarketing van SAP ontwikkeld ter ondersteuning van een cloud-first-model. SAP versterkt nu de synergie tussen productmarketing en productteams door deze teams bij elkaar te brengen. De Raad van Commissarissen van SAP en Julia White zijn het erover eens dat deze stap het juiste moment is om de onafhankelijke Raad van Bestuur van Marketing & Solutions op te heffen. Met deze aanpassing per 1 september wordt de bestuursstructuur van SAP gestroomlijnd.

Strategische stap

“Tegen de achtergrond van de succesvolle cloudtransformatie van SAP is de Raad van Commissarissen van mening dat dit het juiste moment is om de volgende groeifase te initiëren”, aldus Pekka Ala-Pietilä, voorzitter van de Raad van Commissarissen van SAP SE. “We willen Scott Russell en Julia White bedanken voor hun uitstekende prestaties en wensen hen het allerbeste voor hun toekomstige reis.”

“Scott en Julia hebben een belangrijke rol gespeeld in de succesvolle transformatie van SAP in de cloud en ons leiderschap op het gebied van zakelijke AI”, zegt Christian Klein, CEO van SAP. “Ik wil hen bedanken voor hun grote betrokkenheid bij onze klanten en partners en wens hen samen met de Raad van Commissarissen het allerbeste voor de toekomst.”

SAP zegt deze strategische stap te zetten vanuit een sterke positie. De veranderingen zullen de transformatie van het bedrijf verder versnellen en de focus op een suite- en AI-first-strategie versterken. Door prioriteit te geven aan deze belangrijke gebieden positioneert SAP zich om zijn marktpositie als toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware uit te breiden.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!