Witold Kepinski - 03 augustus 2024

SAP en Hilti brengen Product Lifecycle Management naar de cloud

SAP heeft nieuwe cloudmogelijkheden aangekondigd voor SAP Product Lifecycle Management (SAP PLM)-oplossingen. In strategische samenwerking met Hilti AG, een wereldleider in producten en diensten voor de bouwsector, heeft SAP innovatieve mogelijkheden geleverd waarmee klanten hun bedrijfsgegevens kunnen verbinden met zowel engineeringteams als onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen. Hierdoor kunnen bedrijven efficiënter werken en kosten besparen.

SAP en Hilti brengen Product Lifecycle Management naar de cloud image

Nieuwe functies in SAP PLM-oplossingen omvatten verbinding met cloud-ERP-oplossingen en SAP supply chain management-oplossingen. Deze connectiviteit biedt end-to-end transparantie en stelt bedrijven in staat de gehele waardeketen te beheren om het juiste product tegen de juiste prijs en op het juiste moment te leveren. Door productgegevens naadloos te koppelen aan bedrijfsprocessen kunt u productinformatie efficiënt organiseren, workflows optimaliseren en samenwerking op verschillende gebieden bevorderen. Hierdoor kunnen bedrijven nog beter voldoen aan de eisen van de markt. Door partnerschappen met DSC Software AG, Cideon en andere partners is het mogelijk om de oplossing ook te integreren in producten voor productgegevensbeheer en computerondersteunde ontwerptools van derden, waardoor de implementatietijden worden verkort.

“Integratie is een cruciale factor voor bedrijven die hun productiestrategieën en operationele processen moderniseren”, zegt Dominik Metzger, hoofd engineering bij SAP Digital Supply Chain. “De samenwerking met Hilti demonstreert niet alleen Hilti’s vertrouwen in onze oplossingen voor productlevenscyclusbeheer, maar geeft ons ook de mogelijkheid om het cloudgebaseerde SAP PLM-aanbod van morgen vorm te geven.”

PLM

Een centrale opslagplaats voor productgegevensbeheer is rechtstreeks in het SAP PLM-portfolio ingebed en dient als uniforme database. Dit vereenvoudigt de gegevensorganisatie, minimaliseert fouten en versnelt de time-to-market door effectieve samenwerking tussen verschillende belanghebbenden te garanderen.

“Door het gebruik van cloudgebaseerde SAP PLM-oplossingen verbeteren we niet alleen onze processen bij de ontwikkeling van klantspecifieke producten, maar ook processen in de bouwsector”, zegt Johann Stadler, hoofd van Large Projects IT bij Hilti.

Hilti is actief in meer dan 120 landen en loopt voorop op het gebied van innovatie met een uitgebreid assortiment producten voor de bouwsector. Met de introductie van SAP PLM heeft het bedrijf de volgende fase van zijn digitale transformatie in gang gezet om productontwikkelingsprocessen nog efficiënter en transparanter te maken en klanten te voorzien van op maat gemaakte en op behoeften gebaseerde geprefabriceerde producten.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!