Witold Kepinski - 05 augustus 2024

Google Cloud kondigt updates aan voor Data Analytics en Databases

Tijdens Next Tokyo ‘24 kondigde Google Cloud updates aan voor de Data Analytics en Database portfolio's.

Google Cloud kondigt updates aan voor Data Analytics en Databases image

Door de tech stack verder te versterken, biedt Google Cloud gebruikers verschillende nieuwe innovaties om van data naar AI te gaan, om nieuwe klanten te bereiken, interne processen te stroomlijnen, waardevolle inzichten te verkrijgen, teams te trainen en nog veel meer, zo meldt Google Cloud.

Een overzicht van enkele vernieuwingen:

  • Spanner Graph: Google breidt de multi-model mogelijkheden van Spanner uit met grafiekverwerking op vrijwel onbeperkte schaal. Met Spanner Graph kunnen klanten nu AI-toepassingen versterken met kennisgrafieken en op grafieken gebaseerde Retrieval-Augmented Generation (RAG).
  • Full-text zoeken en dichtstbijliggende neighbor vectors zoeken in Spanner:
  • Full-text zoeken bouwt voort op Google's jarenlange expertise op het gebied van zoeken en levert zeer schaalbare tekstzoekfuncties en geavanceerde zoekmogelijkheden.
  • Dichtstbijliggende neighbor vectors zoeken is gebaseerd op het ScaNN-zoekalgoritme van Google Cloud en klanten kunnen nu indexeren en vectorinsluitingen gebruiken voor AI-gestuurd semantisch zoeken.
  • Spanner edities: Spanner is nu beschikbaar in Standard, Enterprise en Enterprise Plus edities, waardoor Spanner meer flexibiliteit en kostentransparantie biedt.
  • Gedistribueerde Bigtable Counters: Met gedistribueerde Bigtable Counters maakt Google Cloud het nog eenvoudiger om applicaties op schaal te bouwen met real-time geïntegreerde analyses.
  • SQL-ondersteuning voor Bigtable: Ontwikkelaars kunnen hun bestaande SQL-kennis gebruiken om Bigtable-data te raadplegen met behoud van de flexibiliteit van het datamodel. Dit is de grootste verandering in Bigtable sinds de lancering meer dan twintig jaar geleden.
  • Enterprise Plus-editie naar Cloud SQL voor SQL Server: De Cloud SQL Enterprise Plus-editie voor SQL Server levert tot vier keer betere leesprestaties in vergelijking met de Enterprise-editie.
  • Gemini in Looker updates: Nieuwe mogelijkheden voor AI-gestuurde formulehulp en diageneratie zijn beschikbaar in preview, en bieden nieuwe manieren voor klanten om met bedrijfsdata om te gaan en snel inzichten te krijgen.
  • Geïntegreerd dataplatform met BigQuery: Stelt klanten nu in staat om naadloos gestructureerde, ongestructureerde en open-formaat data te analyseren met behulp van SQL, Spark en Vertex AI-integraties.
DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!