Witold Kepinski - 06 augustus 2024

Microsoft lanceert Microsoft 365 Backup voor snellere hersteltijden

Microsoft heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van Microsoft 365 Backup, een nieuwe service die organisaties helpt om sneller te herstellen van gegevensverlies. Met deze oplossing kunnen bedrijven hun OneDrive-, SharePoint- en Exchange-gegevens efficiënt back-uppen en herstellen.

Microsoft lanceert Microsoft 365 Backup voor snellere hersteltijden image

Gezien de toename van ransomware-aanvallen, biedt Microsoft 365 Backup een belangrijke aanvulling op de bestaande beveiligingsmaatregelen van Microsoft 365. Door regelmatig back-ups te maken en een eenvoudig herstelproces te bieden, kunnen organisaties sneller weer aan de slag na een incident.

Snellere hersteltijden 

Een van de belangrijkste voordelen van Microsoft 365 Backup is de snelheid waarmee gegevens hersteld kunnen worden. Volgens Microsoft is het mogelijk om grote hoeveelheden gegevens tot wel 20 keer sneller te herstellen dan met traditionele methoden. Dit komt doordat de back-ups binnen de vertrouwde omgeving van Microsoft 365 worden opgeslagen, waardoor het herstelproces efficiënter verloopt.

Microsoft 365 Backup Storage 

Naast Microsoft 365 Backup introduceert Microsoft ook Microsoft 365 Backup Storage. Dit is een platform dat ontwikkelaars in staat stelt om hun eigen applicaties te bouwen die gebruikmaken van de back-up en herstelmogelijkheden van Microsoft 365. Hierdoor kunnen organisaties profiteren van een breder scala aan oplossingen die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften.

Beschikbaarheid 

Microsoft 365 Backup is nu beschikbaar via het Microsoft 365-beheercentrum. Het wordt aangeboden als een zelfstandige service, waarvoor klanten per gebruik betalen. Er zijn geen aanvullende licenties vereist.

Lees meer details in de Microsoft blog.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BN + BW tm 16-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!