Witold Kepinski - 06 augustus 2024

AWS trekt stekker uit CodeCommit

Amazon Web Services (AWS) heeft in stilte de toegang tot een aantal van zijn oudere diensten beperkt. Zo kunnen nieuwe klanten geen gebruik meer maken van populaire tools als CodeCommit, Cloud9 en SimpleDB.

AWS trekt stekker uit CodeCommit image

AWS heeft verder besloten om de onboarding van nieuwe klanten voor een aantal van zijn diensten stop te zetten. Dit betekent dat bedrijven die nog geen gebruik maken van deze diensten, zich niet meer kunnen aanmelden. Bestaande klanten kunnen de diensten wel blijven gebruiken, maar er zullen geen nieuwe functies meer worden toegevoegd.

AWS heeft in een blog de beslissing nader belicht. Deze verandering heeft gevolgen voor klanten die afhankelijk zijn van deze diensten. Zoals SimpleDB, een van de oudere AWS-diensten, wordt nog steeds gebruikt in veel legacy-applicaties. Het stopzetten van de onboarding van nieuwe klanten kan het moeilijk maken om deze applicaties te moderniseren of te migreren naar andere diensten.

Bovendien hebben klanten geklaagd over het gebrek aan communicatie van AWS. De veranderingen werden niet vooraf aangekondigd, waardoor veel klanten pas achter de beperkingen kwamen toen ze probeerden een nieuwe dienst aan te maken zo meldt devclass.com.

Reactie van AWS

Jeff Barr, VP en chief evangelist bij AWS, heeft op X de beslissing bevestigd. Hij benadrukte dat bestaande klanten de diensten nog steeds kunnen blijven gebruiken en dat er geen plannen zijn om de huidige functionaliteit te wijzigen.

Wat nu? 

Klanten die afhankelijk zijn van de beïnvloede diensten, zullen moeten overwegen om te migreren naar alternatieve oplossingen. AWS biedt vaak migratierichtlijnen en tools om dit proces te vergemakkelijken.

 De beslissing van AWS om de toegang tot een aantal van zijn oudere diensten te beperken, onderstreept het dynamische karakter van de cloudmarkt. Klanten moeten zich bewust zijn van de risico's die gepaard gaan met het gebruik van verouderde technologieën en tijdig maatregelen nemen om hun applicaties te moderniseren.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!