Wouter Hoeffnagel - 07 augustus 2024

Trend Micro breidt services uit naar mkb

Trend Micro, speler in cyberbeveiliging, breidt zijn services uit. Het ondersteunt naast grootzakelijke klanten voortaan ook middelgrote en kleine bedrijven (MKB) met het beheren van hun cyberrisico’s. Met het oog hierop vernieuwt het bedrijf onder meer zijn Vision One-platform met nieuwe beheer- en operationele tools die speciaal ontworpen zijn voor Managed Service Providers (MSP’s).

Trend Micro breidt services uit naar mkb image

Het AI-gestuurde beveiligingsplatform van Trend biedt een uniforme oplossing voor het beheer van de volledige levenscyclus van cyberrisico’s. Het bedrijf zet AI onder meer in voor het beheer van profielen, voorspellen van aanvalspaden en aanbieden van hersstelbegeleiding. Teams kunnen hierdoor met één beveiligingstool risico’s in realtime kunnen beoordelen en prioriteren en actie kunnen ondernemen.

Kevin Simzer, COO bij Trend: “Dit is een belangrijke groeiperiode voor het MKB en het is belangrijk dat ze bouwen op veilige fundamenten. Ook bij deze bedrijven zien we een toenemende behoefte om het risico van het groeiende aanvalsoppervlak en het tekort aan cyberbeveiligingsprofessionals aan te pakken. Dit is een waardevolle kans voor het kanaal. Dankzij ons uitgebreide platformaanbod kunnen MSP’s naadloos cyberrisicobeheer leveren aan het MKB. Daarnaast biedt het extra marktkansen voor onze partners.”

Beheer van cyberrisico's is uitdagend

Het beheren van cyberrisico’s is een van de moeilijkste uitdagingen waarmee het MKB wordt geconfronteerd. Dreigingen blijven zich ontwikkelen en vermenigvuldigen. Daarnaast beschikken velen niet over voldoende personeel om aan de beveiligingsbehoeften te voldoen. Volgens branchevereniging CompTIA beoordeelt 35% van de kleine en 27% van de middelgrote Amerikaanse bedrijven cyberrisico’s, maar zonder een formeel kader te gebruiken. Nog eens 15% en respectievelijk 9% bevindt zich nog in de discussiefase wat betreft risicobeheer.

Recent heeft Trend de mijlpaal van 10.000 grootzakelijke klanten bereikt en kan Trend ook middelgrote en kleine bedrijven ondersteunen via MSP’s. Trend Vision One voor Managed Service Providers biedt partners diverse mogelijkheden vanuit één platform met de integraties die ze nodig hebben om hun activiteiten effectief te beheren. MSP’s kunnen hiermee cyberrisicobeheer leveren aan hun klanten via een multi-tenantplatform.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!