Wouter Hoeffnagel - 06 augustus 2024

KnowBe4: 6 augustus is Nationale Social Engineering Dag

KnowBe4, aanbieder van security awareness-training en gesimuleerde phishing, benoemt 6 augustus tot de jaarlijkse Nationale Social Engineering Dag. Deze dag, officieel erkend door de Nationale Dagkalender, kent als doel om mensen en organisaties te informeren over social engineering-tactieken die gebruikt worden bij cyberaanvallen.

KnowBe4: 6 augustus is Nationale Social Engineering Dag image

Cybercriminelen maken naar schatting bij 98% van de cyberaanvallen gebruik van social engineering, wat leidt tot een gemiddelde schade van meer dan 4,5 miljoen dollar. Ze doen dit door mensen te manipuleren en zo ongeautoriseerde toegang te krijgen tot gevoelige zakelijke en persoonlijke informatie. Dit kan leiden tot groot financieel verlies en aanzienlijke operationele verstoringen. Door een nationale dag te wijden aan deze kwestie, wil KnowBe4 mensen voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om deze steeds sluwere dreigingen te herkennen en te bestrijden.

De eerste National Social Engineering Day vindt plaats op 6 augustus 2024. Deze dag valt samen met de verjaardag van de vorig jaar overleden Kevin Mitnick, gerenommeerd hacker en voormalig Chief Hacking Officer van KnowBe4. Mitnick, vaak ‘s werelds beroemdste social engineer genoemd, speelde een belangrijke rol in het vormgeven van het cyberbeveiligingslandschap.

'Beveiliging gaat ook over mensen'

“De oprichting van de National Social Engineering Day dient als een belangrijke herinnering dat cyberbeveiliging niet alleen over technologie gaat, maar ook over mensen,” zegt Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4. “Met de oprichting van National Social Engineering Day wordt jaarlijks iedereen eraan herinnert. Zo blijven we waakzaam en op de hoogte van de ontwikkelende tactieken van cybercriminelen. De social engineering-oceaan is enorm en we moeten onszelf uitrusten met de juiste technologie en kennis om er niet in te verdrinken. Door onszelf en onze teams op te leiden, kunnen we de zwakste schakel - het menselijke element - veranderen in de sterkste verdediging tegen cyberdreigingen.”

Als onderdeel van dit initiatief stelt KnowBe4 bronnen en educatief materiaal beschikbaar om mensen en organisaties te helpen bij het begrijpen en bestrijden van veelvoorkomende social engineering. Deze inspanningen zijn gericht op het versterken van het menselijke element in cybersecurity, die dienen als laatste verdedigingslinie tegen cyberaanvallen.

Meer informatie over de National Social Engineering Day is te vinden op de website van National Day Calendar.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!