Wouter Hoeffnagel - 08 augustus 2024

Rubrik en Mandiant bundelen krachten via partnership

Rubrik gaat een partnership aan met Mandiant, onderdeel van Google Cloud. Als onderdeel hiervan neemt Rubrik Mandiant Threat Intelligence op in Rubrik Security Cloud. Ook bieden de partijen samen Rubrik Clean Room Recovery aan, waarmee klanten veilig data uit backups kunnen herstellen naar en opslaan in een schone Google Cloud-omgeving.

Rubrik en Mandiant bundelen krachten via partnership image

De partijen integreren Mandiant Threat Intelligence in Rubrik's Threat Monitoring-functionaliteiten voor Rubrik Enterprise Edition-klanten. De integratie helpt klanten met het identificeren en bestrijden van dreigingen waaronder ransomware, malware en indringers, nog voordat zij schade kunnen aanrichten. Ook helpt de oplossing bij het identificeren van een veilig herstelpunt door inzichten uit inbraken naast iedere Rubrik-backup te leggen.

Back-up controleren op backdoors

Partijen die hun systemen willen herstellen vanaf een back-up, lopen vaak tegen de vraag aan of hun back-up backdoors bevat die een herbesmetting met bijvoorbeeld ransomware mogelijk maken. Dit kunnen organisaties tegengaan met behulp van Rubrik Clean Room Recovery. Deze oplossing stelt klanten in staat data te herstellen naar en op te slaan in een schone Google Cloud-omgeving of multicloud-omgeving. Dit maakt het mogelijk te backup te controleren op eventueel backdoors.

Tot slot gaan de Rubrik Ransomware Response- en Mandiant Incident Response-teams een samenwerking aan. Gezamenlijke klanten krijgen additionele ondersteuning in de vorm van onderzoek en ondersteuning bij herstel. Het team van Rubrik biedt daarbij expertise op het gebied van dataherstel en het gebruik van back-ups, terwijl het team van Mandiant organisaties helpt te reageren op incidenten en actieve cyberinbraken.

Meer informatie is hier beschikbaar.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!