Witold Kepinski - 08 augustus 2024

EQT verwerft meerderheidsbelang in Acronis

Acronis en EQT zijn verheugd aan te kondigen dat het EQT een meerderheidsbelang in Acronis zal verwerven. De oprichters, het management en bestaande investeerders - inclusief fondsen en rekeningen beheerd door CVC, Springcoast en BlackRock Private Equity Partners - blijven als belangrijke minderheidsaandeelhouders. Acronis wordt in de transactie gewaardeerd boven de laatste groeifinancieringsronde die in 2022 werd afgerond.

EQT verwerft meerderheidsbelang in Acronis image

Acronis, opgericht in 2003, is een  leverancier van IT-oplossingen voor Managed Service Providers en biedt een native geïntegreerd, zeer efficiënt cybersecurity- en gegevensbeschermingsplatform. In een markt waar data en workloads groeien en bedrijven steeds meer het belang van cybersecurity erkennen, stelt Acronis klanten in staat om IT-mogelijkheden uit te besteden en tegelijkertijd hoge normen voor gegevensbeveiliging, integriteit en betrouwbaarheid te garanderen. Via het Managed Service Providers channel is Acronis gepositioneerd om zijn netwerk snel te blijven opschalen. Met 15 kantoren over de hele wereld en meer dan 1.700 werknemers beslaat het netwerk van Acronis meer dan 150 landen, waardoor meer dan 20.000 serviceproviders meer dan 750.000 bedrijven kunnen beschermen.

Johannes Reichel, Partner en Co-Head of Technology binnen het Private Equity Advisory Team van EQT, zei: "Acronis is een sterk gepositioneerd cybersecurity- en dataprotectiesoftwareplatform met een duidelijke waardepropositie voor Managed Service Providers. EQT volgt de reis van het bedrijf al vele jaren en blijft onder de indruk van de prestaties en innovatieve kracht. We zijn erg enthousiast om samen te werken met Acronis, het managementteam en bestaande investeerders in de volgende groeifase."

Ezequiel Steiner, CEO van Acronis, zei: "We zijn verheugd om EQT als grote aandeelhouder te hebben om onze strategische expansie te ondersteunen en onze visie op groei te delen. We willen onze bestaande investeerders bedanken voor hun steun tot nu toe en zijn blij dat velen geïnvesteerd zullen blijven terwijl we vooruitgaan. Maar bovenal wil ik het Acronis-team bedanken voor hun werk om ons naar deze fase te brengen.”

Transactie 

De voltooiing van deze transactie is in afwachting van de gebruikelijke goedkeuringen van de toezichthouders en zal naar verwachting plaatsvinden in het eerste of tweede kwartaal van 2025. EQT werd geadviseerd door Milbank (Legal) en Bär & Karrer (Legal).

Met deze transactie wordt verwacht dat EQT X voor 40-45 procent wordt geïnvesteerd (inclusief gesloten en/of ondertekende investeringen, aangekondigde openbare aanbiedingen, indien van toepassing, en minus eventuele verwachte syndicatie).

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!