Wouter Hoeffnagel - 14 augustus 2024

Vertiv belicht focus op verantwoord ondernemen in rapport

Vertiv, wereldwijd leverancier van kritieke digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen, publiceert vandaag het rapport Verantwoord Ondernemen 2023. Hierin wordt de voortgang op alle focusgebieden van Vertiv besproken. Tegelijkertijd introduceert het bedrijf het “One Vertiv, One World”-plan waarin het streven naar een goed milieubeheer, het bieden van een veilige, inclusieve en betrokken werkplek en verantwoord zakendoen centraal staan.

Vertiv belicht focus op verantwoord ondernemen in rapport image

In lijn met de visie om een meer verantwoorde toekomst te creëren, richt Vertiv zich sinds 2023 nog meer op efficiënte producten en systemen, verantwoorde activiteiten, menselijk welzijn, integriteit van de toeleveringsketen en governance. Het “One Vertiv, One World”-plan weerspiegelt de rol die technologiebedrijven en datacenters spelen in de wereldwijde energiebehoefte. Het plan zal Vertiv ondersteunen in zijn streven naar het creëren van waarde op de lange termijn voor de aandeelhouders, klanten en de samenleving.

"We blijven ons inspannen om een verantwoordelijke wereldburger en maatschappelijk verantwoorde onderneming te zijn”, zegt Giordano Albertazzi, CEO van Vertiv. “Tegelijkertijd leveren we producten en diensten die onze klanten helpen bij het bereiken van hun eigen doelstellingen op het gebied van milieu en duurzaamheid. Wereldwijd zien we een toenemende vraag naar AI. Met onze infrastructuurproducten, -systemen en -diensten, die een lage impact op het milieu hebben, tillen onze klanten hun AI-initiatieven naar een hoger niveau.”

Vloeistofkoelingoplossingen en overname CoolTera

Diverse inspanningen en initiatieven staan in het rapport beschreven. Denk daarbij aan het aanbod van zowel hoogefficiënte vloeistofkoelingoplossingen als koelmiddelen met een laag global warming potential (GWP). Dit aanbod ondersteunt Vertiv-klanten bij hun AI-initiatieven met een lagere impact op het milieu. Een ander voorbeeld is de overname van CoolTera, een ontwerper en fabrikant van hoogefficiënte oplossingen voor vloeistofkoeling. Vertiv voegt hiermee extra expertise, controles en systemen voor koeling aan het bestaande portfolio voor warmtebeheer toe.

Ook wijst Vertiv op de introductie van een nieuw battery energy storage system (BESS) met lithium-ion batterijen dat energieopslag op bedrijfsniveau biedt. Het kan worden gebruikt als permanente stroomvoorziening, die de operationele veerkracht van klanten verbetert en hoge stroomkosten tijdens piekmomenten voorkomt. Klanten kunnen zo meer vertrouwen op alternatieve decentrale energieproductie zoals zonnepanelen, windturbines en waterstofbrandstofcellen. Dat zorgt voor een vermindering van de CO2-uitstoot en versterkt de betrouwbaarheid. De microgrid-oplossing werd geïntroduceerd in de Vertiv-faciliteit in Delaware, Ohio, als onderdeel van een Customer Experience Center. Hierbij gebruikt Vertiv zowel zonnepanelen als waterstofcellen als alternatieve energiebronnen.

Vertiv TimberMod

Denk ook aan de introductie van Vertiv TimberMod (foto), met massief hout als belangrijkste structurele component in plaats van staal voor prefab modulaire (PFM) datacenteroplossingen. Hierdoor kan de uitputting van hulpbronnen worden geminimaliseerd en de ecologische voetafdruk van het product worden verkleind in vergelijking met stalen alternatieven.

Vertiv introduceerde ook een geactualiseerde Gids voor Datacenter Duurzaamheid met bijgewerkte statistieken en andere relevante informatie om klanten van Vertiv en andere stakeholders te helpen.

Operationele efficiëntie

Het rapport omvat ook een update over de inspanningen van Vertiv op het gebied van operationele efficiëntie. Het gaat daarbij om het inventariseren en controleren van de belangrijkste milieueffecten, en het verfijnen van processen. Het doel hiervan is om het verzamelen van gegevens over koolstofemissies, energieverbruik, waterverbruik en afvalproductie en -recycling te stroomlijnen. Een goed voorbeeld is het waterrecuperatiesysteem van de vestiging in Monterrey, Mexico, dat de afhankelijkheid van de watervoorziening van de stad vermindert. Dit gebeurt door het water van de gebruikte airconditioningunits, die de vestiging koelen, op te vangen en om te zetten in water dat bruikbaar is voor andere doeleinden.

Het rapport deelt ook voorbeelden van de impact van Vertiv op de samenleving waarin we actief zijn. En zet de inspanningen van Vertiv uiteen met betrekking tot de integriteit van de toeleveringsketen. Het naleven van belangrijke industrienormen voor verantwoorde mineralen, het respecteren van mensenrechten en het garanderen van goede arbeidsomstandigheden staan hierbij centraal.

Meer informatie is beschikbaar in het rapport, dat hier beschikbaar is.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!