Wouter Hoeffnagel - 14 augustus 2024

Schneider Electric helpt klanten 600 miljoen ton CO2 minder uit te stoten

Klanten van Schneider Electric stoten door oplossingen van het bedrijf in totaal 600 miljoen ton CO2 minder uit dan voorheen.

Schneider Electric helpt klanten 600 miljoen ton CO2 minder uit te stoten image

Dit blijkt uit de halfjaarlijkse resultaten van haar duurzaamheidsprestaties en financiële resultaten die Schneider Electric deelt met betrekking tot het tweede kwartaal van 2024. De 600 miljoen ton-barrière werd doorbroken in het rapporteren van bespaarde koolstofemissies voor klanten dankzij energiebesparende producten, software en services. Schneider Electric stelt zichzelf als doel klanten te helpen om 800 miljoen ton CO2-uitstoot te besparen tegen 2025.

Miljoen mensen opleiden in energiebeheer

Schneider Electric stelt zichzelf als doel tegen het einde van 2025 een miljoen mensen te hebben opgeleid in energiebeheer. Het biedt hiervoor diverse leer- en ontwikkelmogelijkheden. In samenwerking met NGO's en door werknemers aan te moedigen om vrijwilligerswerk te doen als trainers, hebben 682.000 mensen wereldwijd gebruikgemaakt van deze onderwijs- en ondernemerschapsmogelijkheden. Onlangs werkte de Schneider Electric Foundation samen met INCO in Senegal aan een digitaal leerprogramma 'Get into Energy Transition'.

Aan het einde van het kwartaal kwam de Sustainability Impact-score van Schneider uit op 6,78. Het bedrijf is daarmee goed op weg om de einddoelstelling van 2024 van 7,40 uit 10 te halen. Meer details zijn te vinden in het Q2 2024-rapport van het Sustainability Impact-programma van Schneider, inclusief het voortgangsdashboard:

Andere belangrijke halfjaarlijkse sustainability highlights:

  • Bij de Transparency Awards 2024 is Schneider bekroond met de prijs voor Beste Universele Registratiedocument
  • Bekroond met het Living Wage-certificaat voor het tweede jaar door het Fair Wage Network voor het garanderen dat alle werknemers eerlijk worden gewaardeerd en gecompenseerd
  • Gerangschikt als #1 op Gartner's Supply Chain Top 25
  • De Schneider Home-oplossing werd erkend als het Duurzame Product van het Jaar 2024 door Green Builder
  • Introductie van Villaya Flex, een landelijk elektrificatie- en schoon energiesysteem voor off-grid gemeenschappen
Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!