Witold Kepinski - 13 augustus 2024

Dell en Nutanix werken nauwer samen rond hybride cloud

Dell Technologies en Nutanix breiden hun 14-jarige samenwerking verder uit met twee innovatieve oplossingen die eenvoud stimuleren en meer keuze bieden aan IT-teams. Deze nieuwe oplossingen, verkocht en geleverd door Dell, herdefiniëren flexibiliteit en controle binnen Nutanix-omgevingen. Elke oplossing richt zich direct op de belangrijkste IT-uitdagingen om organisaties vooruit te helpen en klaar te stomen voor de toekomst.

Dell en Nutanix werken nauwer samen rond hybride cloud image

Er zijn volgens de twee partners minstens twee constanten in de IT: groei en verandering. 90% van de organisaties geeft aan dat de complexiteit de afgelopen twee jaar is toegenomen. Verder is het door een voortdurende, explosieve groei van applicaties en data steeds belangrijker geworden om applicaties en workloads efficiënt te beheren. Ook maken organisaties zich vaak zorgen over de voorspelbaarheid en stabiliteit van de infrastructuurkosten. Deze uitdagingen benadrukken de noodzaak dat organisaties strategische beslissingen moeten nemen en meer nadruk moeten leggen op het belang van flexibiliteit en keuzevrijheid.

Dell XC Plus

Dell XC Plus is een kant-en-klare, op HCI gebaseerde appliance die is ontworpen om de complexiteit van on-premises en hybride cloudomgevingen te stroomlijnen. Dit gebeurt door de Nutanix Cloud Platform-softwarestack te integreren op Dell PowerEdge-servers, waardoor klanten meer keuze en controle krijgen om te voldoen aan de veranderende IT-eisen. Met een gecentraliseerde beheerconsole, robuuste automation, de geïntegreerde Nutanix AHV-hypervisor en een veerkrachtige, gedistribueerde cloudarchitectuur, is deze oplossing ontworpen om organisaties te helpen om:

  • Hybride cloud te vereenvoudigen: De combinatie van gebruiksvriendelijke software van Nutanix en robuuste PowerEdge-servers van Dell biedt naadloos beheer en een uniform hybride cloudframework, zodat IT-teams zich kunnen focussen op groei en strategische bedrijfsresultaten.
  • Operations te stroomlijnen: Automation zorgt voor een veiligere, veerkrachtigere en flexibelere IT-omgeving die gericht is op vooruitgang in plaats van op onderhoud.
  • Prestaties te optimaliseren: De oplossing maakt continu gebruik van AI en machine learning om zichzelf te finetunen, waardoor de prestaties verbeteren en de resourceplanning wordt geoptimaliseerd voor zowel traditionele als moderne workloads.

Klanten kunnen nu al gebruikmaken van de moderne, flexibele en veilige XC Plus-oplossing om de implementatie van applicaties te versnellen en hybride clouds te vereenvoudigen.

Dell XC Plus

Dell PowerFlex with Nutanix Cloud Platform

Dell en Nutanix kondigen met trots aan dat Dell PowerFlex de eerste externe storage is die wordt ondersteund en geïntegreerd met het Nutanix Cloud Platform. Deze oplossing integreert Dell’s software-defined infrastructuur met de Nutanix AHV-hypervisor en het Nutanix Cloud Platform, wat zorgt voor een verbeterde hybride cloudervaring. Gezamenlijke klanten krijgen meer flexibiliteit binnen hun storage, omdat ze compute en storage onafhankelijk kunnen beheren, een hypervisor naar keuze kunnen gebruiken en extreme prestaties op schaal kunnen realiseren. Dit alles met behoud van de volledige suite van Nutanix-softwarefuncties, waaronder enterprise data protection en disaster recovery, networking en beveiliging, waarmee complexe infrastructurele uitdagingen eenvoudig kunnen worden aangepakt.

Meer details over deze oplossing volgen later dit jaar. 

Hybride Cloud

Dell Technologies en Nutanix benutten tientallen jaren aan gecombineerde expertise om deze nieuwe oplossingen te bieden. Er zijn ook plannen om de integratie van het Nutanix Cloud Platform verder uit te breiden met andere IP-gebaseerde storageoplossingen van Dell.

Ontdek meer over de Dell XC Plus op deze website.


Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!