Witold Kepinski - 15 augustus 2024

OWO kiest voor License Partners Cloud Solutions

De combinatie van de drie gemeenten t.w. Ooststellingwerf Weststellingwerf en Opsterland (OWO ) hebben recent middels een openbare Europese aanbesteding de keuze gemaakt voor LPCS uit Almere.

OWO kiest voor License Partners Cloud Solutions image

Door het gunnen van de aanbesteding aan License Partners Cloud Solutions BV (LPCS) heeft de gemeente OWO haar doel bereikt en een raamovereenkomst afgesloten met één opdrachtnemer voor de aanschaf van licenties en het onderhoud van software. LPCS heeft het Microsoft-perceel gewonnen voor de levering van standaardsoftware en diensten voor een initiële looptijd van drie jaar met een optie tot verlenging van twee jaar, en vertegenwoordigt een waarde van meer dan 1,5 miljoen euro.

MVO en social return

Naast het centraliseren van het contractbeheer, wordt met dit contract ook voldaan aan de ambities op het gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen, met onder andere afspraken over “social return”. LPCS benadrukt de toegevoegde waarde voor de gemeente OWO. LPCS biedt gespecialiseerde softwarekennis- en licentie kennis, die zorgt voor jaarlijkse besparingen. Door Microsofts nieuwe contractmodel CSP te combineren met het GT-framework. We hopen dat Microsoft het volgende VNG GT-framework ook beschikbaar stelt onder het CSP-contractmodel, zodat nog meer gemeenten en de rijksoverheidsinstellingen nog geholpen kunnen worden.

De gemeente OWO heeft in haar Europese aanbesteding zo gekozen door geen beperkingen zoals EA of LSP in de uitvraag op te nemen. Door de combinatie van CSP en EA aan te bieden, voorziet LPCS de gemeenten OWO nu van flexibele oplossingen met meer keuzemogelijkheden en prijsvoordelen, gecombineerd met de uitgebreide dienstverlening van LPCS aldus betrokken partijen.

Microsoft

LPCS zal de gemeenten OWO ondersteunen, begeleiden en adviseren bij de verdere ontwikkeling in de cloud, om een toekomstbestendige, stabiele werkomgeving voor de medewerkers te waarborgen. Dit zal hen verder ondersteunen in het bieden van optimale dienstverlening aan alle inwoners. LPCS software-expertiseformule leent zich volgens de twee partners uitstekend om alle huidige en toekomstige Microsoft software via één efficiënt en gebruiksvriendelijk licentie- en bestelportaal te beheren. Dit doet LPCS al voor meer dan 200 lokale overheden en -profit organisaties, en we zijn verheugd dit nu ook voor deze prachtige gemeenten te mogen doen.

Henk Jan Kloosterman (foto rechts) is content met de gunning aan LPCS, als bestaande leverancier was LPCS al partner van Weststellingwerf: "In de combinatie met Ooststellingwerf en Opsterland kunnen we nog efficiënter onze IT dienstverlening aan de verschillende disciplines binnen de gemeenten beschikbaar stellen."

Bart van Rheenen (foto links), algemeen directeur van Licens Partners Cloud Solutions B.V. is uiteraard ook content met de keuze van OWO, ”Met een team van 15 specialisten op het gebied van Microsoft licenties en subscripties, ondersteunen wij dagelijks honderden klanten en businesspartners” deze materie is dusdanig complex dat LPCS haar waarde dagelijks aantoont. Ook voor z.g.n. Software Protection , waar onder True -ups, Insights, optimization raodmaps, scenario workshops en contractonderhandelingen, kunt u bij ons prima terecht."

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!