Wouter Hoeffnagel - 15 augustus 2024

Jamf treedt toe tot Microsoft ISV-partnerprogramma

Jamf treedt toe tot het Microsoft ISV-partnerprogramma. Het tekent een vijfjarige overeenkomst getekend voor het uitbreiden van haar bestaande samenwerking met nieuwe Microsoft Cloud en AI-gestuurde oplossingen voor klanten. De Jamf-oplossingen worden gehost op Microsoft Azure en zijn vanaf eind 2024 ook verkrijgbaar op de Azure Marketplace. Levering via Azure is een aanvulling op de bestaande distributiekanalen van Jamf.

Jamf treedt toe tot Microsoft ISV-partnerprogramma image

Jamf gebruikt Azure cloud om oplossingen te leveren aan klanten met Microsoft-omgevingen

Steeds meer bedrijven omarmen device management en security voor Apple, waardoor cloudgebaseerde infrastructuren een prioriteit worden. Als Microsoft-partner gaat Jamf de schaalbare en veilige cloudomgeving van Azure gebruiken om de leveringsmogelijkheden voor zijn oplossingen uit te breiden. Jamf Pro, de belangrijkste Apple management-oplossing van Jamf, is eind 2024 via de Azure cloud beschikbaar. Het gebruik van de Azure cloud biedt klanten een uniforme en holistische aanpak van zowel device management als cybersecurity, binnen hun bestaande Microsoft-omgeving.

Met Azure kunnen Jamf's cloudoplossingen op grote schaal uitgerold worden. Het maakt voor klanten klanten het mogelijk de oplossingen te integreren met hun bestaande bedrijfsarchitecturen en IT-omgevingen. De overeenkomst biedt extra mogelijkheden om gezamenlijk meer klanten te helpen bij het beheren en beschermen van hun endpoints.

Beschikbaar op Azure Marketplace

Als Jamf Pro eind 2024 beschikbaar komt op Azure Marketplace, maakt dit een geïntegreerd inkoopproces mogelijk voor organisaties die Microsoft gebruiken. Ook kunnen ze zo hun Azure-budget gebruiken voor de aanschaf van Jamf.

“We zijn blij dat we onze nauwe samenwerking met Microsoft nu voortzetten. Zo kunnen we de vele organisaties die geavanceerde IT-workflows en -oplossingen nodig hebben die gebouwd zijn op Microsofts enterprise cloud platform beter bedienen”, zegt Henry Patel, Chief Strategy Officer bij Jamf. “Door onze expertise op het gebied van Apple endpoint management en security te combineren met Microsofts cloudplatform en AI-securitymogelijkheden, bieden we organisaties de tools die ze nodig hebben om de moderne werkplek te beheren en te beschermen. Met behoud van de native Apple technologie-ervaring die eindgebruikers verwachten.”

“Microsoft is altijd een platformbedrijf geweest dat door partners wordt geleid. We vertrouwen op partners om onze gezamenlijke klanten te helpen om zich aan te passen en te groeien in dit tijdperk van AI-transformatie. Jamfs besluit om Microsoft Azure te gebruiken benadrukt de kracht van ons platform bij het ondersteunen van geavanceerde endpoint-oplossingen in verschillende sectoren en landen. Daarnaast onderstreept dit het brede bereik van en vertrouwen in onze cloud-diensten”, zegt Priscyla Laham, VP Global Partner Solutions Americas bij Microsoft. “We zijn blij om Jamf te mogen verwelkomen als Microsoft-partner. Samen zullen we organisaties helpen om dreigingen voor te blijven en hun gebruikers en gegevens op endpoints en in de cloud te beheren en beschermen.”

Jamf en Microsoft: zeven jaar strategische samenwerking

De relatie tussen Jamf en Microsoft is in 2017 tot stand gekomen. Jamf was de eerste die Conditional Access voor macOS aanbood voor de beveiliging van identiteiten. Sinds 2017 heeft Jamf een reeks integraties met Microsoft-bedrijfstools ontwikkeld, waaronder Entra ID, Sentinel, Defender, PowerBI en Copilot for Security. De partijen bieden het volgende aan:

  • Device management - Jamf en Microsoft Power BI bieden inzicht, zichtbaarheid en interactieve rapportage voor diepere gegevensanalyse.
  • Identity en access management - Jamf integreert met Microsoft Intune en Entra ID voor beter identiteitsbeheer, single sign-on (SSO) -mogelijkheden, device compliance en voorwaardelijke toegang. Zo kunnen organisaties ervoor zorgen dat devices direct ‘out of the box’ beschermd en compliant zijn.
  • Endpoint security - Jamfs plugin voor Microsoft Copilot for Security stroomlijnt de toegang van security analisten tot MDM-devicegegevens en telemetriegegevens over security. Jamf Protect voor Microsoft Sentinel pusht security-gerelateerde gegevens, meldingen en dreigingevents naar het Sentinel SIEM-dashboard.

Jamf is sinds 2023 lid van de Microsoft Intelligent Security Association. Dit maakte een diepere samenwerking mogelijk tussen Jamf, Microsoft en andere MISA-leden op het gebied van security mogelijk. In 2024 is Jamf gekozen als deelnemer aan de Microsoft Copilot for Security private partner preview. Dit leidde tot Jamfs plugin voor Microsoft Copilot for Security, dat helpt met het reageren op dreigingen en de samenwerking tussen IT- en security-teams naar een hoger niveau tilt.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!