Wouter Hoeffnagel - 16 augustus 2024

Cisco ontslaat 7 procent van zijn personeel

Cisco ontslaat 7 procent van zijn wereldwijde personeelsbestand. De reorganisatie treft schatting ongeveer 6.000 werknemers.

Cisco ontslaat 7 procent van zijn personeel image

Dit blijkt uit documenten die Cisco heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De ontslagronde is onderdeel van een reorganisatie bij Cisco, waarmee het de focus meer wilt leggen op AI en security. Ook voert Cisco daarbij een consolidatieslag uit, waarbij het zijn divisies voor netwerken, security en samenwerking samenbrengt.

Jeetu Patel leidt vernieuwde bedrijfstak

Jeetu Patel, voorheen Executive Vice President and General Manager of Security and Collaboration, komt aan het hoofd te staan van de vernieuwde bedrijfstak. Ook de rol van EVP/GM Cisco Networking Jonathan Davidson gaat op de schop. Hij gaat gedurende de reorganisatie advies geven aan Cisco-topman Chuck Robbins.

De reorganisatie brengt flinke kosten met zich mee. Cisco verwacht tot een miljard dollar kwijt te zijn aan ontslagvergoedingen en andere gerelateerde kosten. Het verwacht dat 700 tot 800 miljoen dollar hiervan in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2025 te maken, terwijl de overige kosten de rest van dat fiscale jaar volgen.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!