Witold Kepinski - 19 augustus 2024

Gartner belicht toppers in Backup en Recovery Software

De nieuwe 2024 Gartner Magic Quadrant voor Enterprise Backup and Recovery Software Solutions is onlangs gepubliceerd. Hierin staan de belangrijkste spelers rond backup en recovery oplossingen.

Gartner belicht toppers in Backup en Recovery Software image

Een Gartner Magic Quadrant is het resultaat van onderzoek in een specifieke markt. Het biedt een overzicht van de posities van de concurrenten in de markt. Leveranciers zijn gepositioneerd in vier kwadranten: leiders, uitdagers, visionairs en nichespelers. Het rapport bevat een analyse van 13 leveranciers van oplossingen voor back-up en herstel.

Leaders in de 2024 Gartner Magic Quadrant voor Enterprise Backup and Recovery Software Solutions zijn Veeam, Commvault, Rubrik, Cohesity, Veritas en Dell Technologies.

Visionaries zijn Druva, IBM en HYCU. Niche spelers zijn Arcserve, Unitrends, Microsoft en OpenText.

Ransomware

Een aantal partijen melden blij te zijn met hun vermelding, zoals Veeam: “De wereld draait op data. Dit betekent dat ze beschikbaar moeten zijn waar en wanneer het nodig is, wat er ook gebeurt. Dat is dataveerkracht”, aldus Anand Eswaran, CEO van Veeam. “Veeam geeft meer dan 550.000 organisaties in meer dan 150 landen de gemoedsrust dat hun data altijd beschikbaar zijn. Onze toewijding om klanten te helpen de veerkracht van hun gegevens op ondernemingsniveau te vergroten - van back-up en herstel tot end-to-end ransomware-bescherming met de mogelijkheid om data te verplaatsen waar en wanneer dat nodig is - maakt dat Veeam #1 in de wereld is. Dat we voor het achtste jaar op rij erkend zijn als leider in het Gartner Magic Quadrant, is een geweldig bewijs van onze toewijding om de meest uitgebreide mogelijkheden van de markt te leveren om organisaties draaiende te houden.”

Workloads

Commvault is ook blij: “Om 13 keer op rij door Gartner te worden erkend als leider in dit Magic Quadrant is meer nodig dan alleen geluk. Wij hebben het gevoel dat het vraagt om een diepgaand begrip van de uitdagingen van klanten op het gebied van gegevensbescherming en cyberweerbaarheid, en het vermogen om oplossingen te bieden die deze pijnpunten op een unieke manier aanpakken,” aldus Tim Zonca, Vice President, Portfolio Marketing bij Commvault. “Wij geloven dat Commvault zich onderscheidt door de mogelijkheid om meer workloads te beschermen, enterprise-grade gegevensbescherming en eenvoudige en schaalbaar herstel te bieden, en op unieke wijze cyberweerbaarheid te verbeteren – allemaal op één platform.”

Door: Witold Kepinski

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Huawei BN+BW 05-09-2024 tm 13-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!