Witold Kepinski - 19 augustus 2024

Microsoft maakt MFA verplicht voor alle Azure aanmeldingen

Microsoft heeft aangekondigd dat het vanaf 2024 multifactorauthenticatie (MFA) verplicht zal stellen voor alle aanmeldingen bij Azure. Deze maatregel is genomen om de beveiliging van gebruikersaccounts en bedrijfsgegevens te verhogen.

Microsoft maakt MFA verplicht voor alle Azure aanmeldingen image

Vanaf de tweede helft van 2024 moeten alle gebruikers die toegang hebben tot de Azure-portal, het Microsoft Entra-beheercentrum en het Microsoft Intune-beheercentrum, zich aanmelden met MFA. Begin 2025 wordt deze verplichting uitgebreid naar andere Azure-clients, zoals de Azure CLI, Azure PowerShell en de Azure Mobile App.

MFA vereist dat gebruikers bij het inloggen naast hun wachtwoord een extra verificatiestap doorlopen, zoals het invoeren van een code die naar hun telefoon wordt gestuurd of het gebruik van een authenticator-app.

Waarom is MFA zo belangrijk?

MFA maakt het voor cybercriminelen aanzienlijk moeilijker om toegang te krijgen tot accounts, zelfs als ze in het bezit zijn van de wachtwoorden. Door een extra beveiligingslaag toe te voegen, wordt de kans op datalekken en andere cyberaanvallen aanzienlijk verminderd.

Hoe kan ik me voorbereiden?

Microsoft raadt alle gebruikers aan om zich zo snel mogelijk voor te bereiden op de invoering van MFA. Dit kan door:

  • MFA inschakelen: Zorg ervoor dat MFA is ingeschakeld voor alle gebruikersaccounts die toegang hebben tot Azure.
  • Authenticatiemethoden kiezen: Kies de meest geschikte MFA-methoden voor uw organisatie, zoals authenticator-apps, sms-berichten of hardwaretokens.
  • Workload-identiteiten migreren: Organisaties die gebruikersaccounts gebruiken als serviceaccounts voor automatisering, wordt aangeraden om deze te migreren naar workload-identiteiten.

Meer informatie

Voor meer informatie over de invoering van MFA en de stappen die nodig zijn om zich voor te bereiden, kunt u de blogpost van Microsoft raadplegen.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!