Redactie - 22 augustus 2024

Partner Content: Met het overbelaste energienetwerk heeft iedere locatie deze noodvoorziening nodig

In alle sectoren vind je complexe edge-infrastructuur waarmee locaties digitaal met elkaar verbonden zijn. De netwerken zijn niet alleen nodig om de locatie zelf online te houden en toegang te bieden tot bedrijfsdiensten, ze maken het ook mogelijk om locaties op afstand te beheren, lokale processen te automatiseren en systemen te monitoren.

Partner Content: Met het overbelaste energienetwerk heeft iedere locatie deze noodvoorziening nodig image

De uitdaging van het beheren van een edge-infrastructuur wordt groter naarmate het aantal locaties groeit. Wanneer problemen niet op afstand kunnen worden opgelost, moet een IT-specialist naar de locatie. Bij spanningsuitval is dat vaak het geval, omdat de systemen niet altijd automatisch hun status hervatten en daardoor ook niet van buitenaf benaderbaar zijn.

En de uitdaging wordt met de dag groter. Want in 2025 zal, aldus Gartner, 75% van de door ondernemingen gegenereerde data naar verwachting buiten traditionele gecentraliseerde datacenters of clouds worden verwerkt en gecreëerd. In 2018 was dat nog maar 10%, een behoorlijke stijging dus. En IDC schat dat vanaf 2022 ten minste 40% van de cloud-implementaties een edge-component heeft.

UPS

Uninterruptible Power Supplies (UPS'en) zijn een essentieel onderdeel van elke edge-locatie en bieden bescherming tegen spanningsschommelingen die apparatuur mogelijk kunnen beschadigen. Tijdens spanningsuitval houden UPS'en de infrastructuur gedurende een bepaalde tijd draaiende, waardoor een gecontroleerde uitschakeling mogelijk is.

De meeste edge computing-sites zijn onbemand, maar moeten gemonitord en beheerd worden om downtime te voorkomen. Weinig bedrijven, groot of klein, hebben de middelen en budgetten om de servers, opslag, beveiligingsoplossingen en UPS'en te bewaken en beheren die de voor het bedrijf essentiële applicaties aan de edge ondersteunen. 

De oplossing is een serviceplan van een vertrouwde partner, dat bestaat uit:

  • Een hands-off benadering van UPS-beheer aan de edge-kant
  • Het overdragen van monitoring verantwoordelijkheden aan een ervaren serviceprovider die de infrastructuur 24 uur per dag in de gaten houdt, inclusief probleemoplossing, op afstand of ter plaatse
  • Aanbevelingen om onderhoud en inzichten in de activiteiten te verbeteren
  • Snellere responstijden of SLA om te helpen zorgen voor snelle oplossing van mogelijk bedrijfskritieke problemen
  • Reserveonderdelendekking voor de UPS, inclusief de accu, onderdelen of reserve UPS en werkzaamheden
  • Toegang tot gespecialiseerde en flexibele training van een vertrouwde marktpartij om het team te versterken en hun vaardigheden te ontwikkelen
  • Volledig inzicht in het fysieke UPS-systeem

Schneider Electric heeft onlangs dit ‘next-generation’ serviceplan aangekondigd: EcoCare voor eenfasige UPS (230V). Met het serviceplan wordt voorspellend onderhoud geïntroduceerd. Door gebruik te maken van data-analyses houden externe experts het accugebruik en de accustatus bij om de levenscyclus te verlengen. Problemen zoals voortijdige slijtage kunnen worden herleid tot omstandigheden, zoals hoge temperaturen. Door het corrigeren van dit soort omstandigheden wordt de levensduur van een accu verlengd. Wanneer dergelijke problemen zich voordoen, werken de experts van Schneider samen met klanten om ze te verhelpen.

Bijdrage aan duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid minimaliseert externe monitoring het aantal ritten naar locatie, waardoor er minder CO2 wordt uitgestoten. Bovendien zorgt de verlenging van de levensduur van de accu voor minder afval en wordt de circulariteit bevorderd door klanten een milieuvriendelijke manier te bieden om versleten loodzuuraccu af ​​te voeren. Klanten ontvangen vooraf betaalde labels om de accu te verzenden naar faciliteiten die voor de juiste recycling zorgen.

Ga naar de website van Schneider Electric om weer te weten te komen over EcoCare voor eenfasige UPS.

Annemieke DO NOT REMOVE Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Huawei 21/10 - 04/11 BN + BW

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!