Witold Kepinski - 21 augustus 2024

Ericsson kondigt verkoop van iconectiv aan

Ericsson maakt bekend dat het een bindende overeenkomst is aangegaan met Koch Equity Development LLC met betrekking tot de verkoop van iconectiv.

Ericsson kondigt verkoop van iconectiv aan image

iconectiv is een Amerikaanse dochteronderneming van Ericsson, overgenomen in 2012, en een leverancier van oplossingen voor netwerknummerportabiliteit en gegevensuitwisselingsdiensten.

De desinvestering stelt iconectiv in staat om haar groeitraject voort te zetten onder het nieuwe eigenaarschap van Koch Equity Development LLC

Het contante voordeel voor Ericsson uit de transactie, na de afwikkeling van verwachte belastingen, transactiekosten en andere verplichtingen, zal naar verwachting ongeveer 1 miljard dollar bedragen.

Transactie

Ericsson verwacht bij het afronden van de transactie een eenmalige EBIT-winst van ongeveer 0,8 miljard dollar te boeken.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuringen van de toezichthouders, en zal naar verwachting in de eerste helft van kalenderjaar 2025 worden afgerond.

iconectiv is een Amerikaanse dochteronderneming van Ericsson, overgenomen in 2012 als onderdeel van de Telcordia-overname. Sinds 2017 is iconectiv mede-eigendom met private equity-bedrijf Francisco Partners. iconectiv bedient meer dan 5.000 klanten in verschillende sectoren als een toonaangevende leverancier van nummerportabiliteitsoplossingen, en een leverancier van kernnetwerk- en operationeel management, nummering en gegevensuitwisselingsdiensten als zijn belangrijkste segmenten, en met beperkte strategische synergieën met de rest van Ericssons portfolio.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!