Witold Kepinski - 22 augustus 2024

Microsoft dringt aan op snelle API update voor partners

Microsoft heeft zijn partners dringend opgeroepen om vóór 30 september hun code aan te passen aan de nieuwe API. Het softwarebedrijf waarschuwt voor mogelijke onderbrekingen in de dienstverlening als deze aanpassing niet tijdig wordt uitgevoerd.

Microsoft dringt aan op snelle API update voor partners image

Volgens Microsoft heeft slechts een klein percentage van de partners de overstap naar de nieuwe API gemaakt, wat volgens de techgigant "echt alarmerend" is zo meldt het Amerikaanse CRN. De nieuwe API zou zorgen voor efficiëntere factureringsprocessen en minder downtime.

Partners die gebruikmaken van een CSP-beheeroplossing van derden, zoals CSP Control Center, kunnen volgens experts tijd en moeite besparen bij het doorvoeren van deze wijzigingen. Microsoft benadrukt het belang van deze update en biedt ondersteuning aan partners die problemen ondervinden bij de migratie.

Waarom is deze update belangrijk?

  • Voorkomen van onderbrekingen: Niet overstappen op de nieuwe API kan leiden tot storingen in de factureringsafstemming.
  • Verbeterde efficiëntie: De nieuwe API biedt snellere downloadtijden en minder latentie, vooral bij grote hoeveelheden data.
  • Vereenvoudigde processen: De asynchrone API maakt gebruik van valet-sleutels en asynchrone aanvraag-antwoordpatronen, waardoor processen worden vereenvoudigd.

Microsoft heeft een aantal API's die in september 2024 worden stopgezet gespecificeerd en biedt uitgebreide documentatie voor partners om de overgang soepel te laten verlopen.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-7 | 14-10 tm 21-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!