Witold Kepinski - 21 augustus 2024

Stoffelijk overschot tech ondernemer Mike Lynch geborgen

Het stoffelijk overschot van de Britse tech ondernemer Mike Lynch is geborgen. Duikers vonden het lichaam in zijn gezonken zeiljacht bij de kust van Sicilië. Ook het lichaam van dochter Hannah Lynch is geborgen.

Stoffelijk overschot tech ondernemer Mike Lynch geborgen image

De Britse techondernemer Mike Lynch, bekend als een van de rijkste mannen van het Verenigd Koninkrijk, werd sinds maandagochtend vermist na een schipbreuk voor de kust van Sicilië. 

Zijn luxe jacht, de 56 meter lange Bayesian, zonk in de buurt van Porticello tijdens een hevige storm.

Mike Lynch was een van de meest invloedrijke figuren in de Britse techsector. Hij bouwde Autonomy op tot een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van enterprise software. De overname door Hewlett-Packard in 2011 was destijds een van de grootste technologieddeals ooit. Daarna volgde enkele rechtszaken waarbij Lynch recent werd vrijgesproken.

De zeiljacht was eerder eigendom van de Brabantse vastgoedmiljonair John Groenewoud, die deze boot later verkocht zo meldt Quote.

Foto: Dr Michael Lynch - The Royal Society (This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license. Attribution: The Royal Society)


Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!