Witold Kepinski - 22 augustus 2024

WatchGuard Technologies: Nieuwe mogelijkheden in zicht voor MSP’s

Voor veel ondernemingen vormen Managed Service Providers (MSP’s) een essentiële schakel in de strijd tegen cybercriminaliteit. MSP’s staan daarbij voor een uitdaging, want het dreigingslandschap evolueert continu. Tegelijk is de IT-omgeving bij de klant steeds complexer. Welke strategieën kunnen zij inzetten om hun ondersteunende functie doeltreffend uit te voeren? Dutch IT Channel sprak hierover verder met Prakash Panjwani (foto), CEO van WatchGuard

WatchGuard Technologies: Nieuwe mogelijkheden in zicht voor MSP’s image

Sterke partnerschappen, vooruitstrevende technologieën, en gedegen kennis van de nieuwste beveiligingstrends: voor MSP’s zijn deze zaken cruciaal. WatchGuard Technologies speelt hierin een voortrekkersrol. De securityleverancier werkt intensief samen met MSP’s door hen te voorzien van de benodigde hulpmiddelen en kennis. Middelen die van vitaal belang zijn voor het effectief beveiligen van hun cliënten en het verrijken van hun dienstenaanbod. In een gesprek met Prakash Panjwani, CEO van WatchGuard, verkennen we de mogelijkheden en hindernissen waar MSP’s vandaag de dag mee te maken hebben.

2024: boordevol mogelijkheden

Panjwani beschouwt 2023 als ‘niet slecht, maar toch ongebruikelijk’. Ondanks een gezonde economie, bleven de prestaties in de technologiesector onder de verwachtingen. Desondanks kijkt Panjwani optimistisch naar de rest van 2024, het jaar waarin hij een ‘opleving’ verwacht. Hij ziet een tijdperk vol mogelijkheden, voor MSP’s met name op het gebied van klantenwerving.

In 2023 bleven veel organisaties trouw aan hun bestaande MSP of andere IT-leverancier, ondanks een sluimerende ontevredenheid. Deze ontevredenheid ziet Panjwani als een uitgelezen kans voor MSP’s met een sterke nadruk op klanttevredenheid. “MSP’s die hun klanten centraal stellen, zullen in staat zijn te groeien en hun marktaandeel verbreden”, stelt hij. WatchGuard is toegewijd aan het ondersteunen van deze partners in deze groei.

Toekomst gericht op vernieuwing

Opkomende cyberdreigingen kunnen alleen worden gestopt met geavanceerde technologieën. MSP’s begrijpen dat. Daarom heeft WatchGuard de investeringen in Research & Development aanzienlijk verhoogd. Dat leidde al tot de introductie van de Managed Detection and Response (MDR)-dienst eerder dit jaar. Deze service stelt ook kleinere tot middelgrote MSP’s in staat om MDR-capaciteiten snel toe te voegen aan hun dienstenpakket, inclusief 24/7 monitoring. Ze hoeven daarbij niet te investeren in een eigen Security Operations Center (SOC), en behouden de regie over hun klanten.

In 2024 komt WatchGuard met verdere uitbreiding van het portfolio, zoals een Network Detection and Response (NDR)-dienst: een oplossing die voortbouwt op de acquisitie van CyGlass. Het bedrijf neemt deze service op in het Unified Security Platform-framework. Zo kunnen MSP’s op een efficiënte en geautomatiseerde manier reageren op afwijkingen in het netwerkverkeer.

“Het is voor ons belangrijk dat MSP’s dit kunnen aanbieden tegen kosten die betaalbaar zijn voor alle klantsegmenten, niet alleen de grote ondernemingen”, benadrukt Panjwani. “We blijven ook ons Unified Security Platform verder ontwikkelen. Zo voeren we continu verbeteringen door in eXtended Detection and Response (XDR), zero trust identity-infrastructuur en geavanceerde rapportagefuncties.”

De rol van AI

AI neemt een steeds belangrijkere plaats in binnen de cybersecurity-sector. “Cybercriminelen gebruiken AI steeds vaker. Dat leidt tot een stijging in het aantal aanvallen en maken deze ook complexer. Denk aan het genereren van zeer effectieve, gepersonaliseerde phishing-campagnes op grote schaal”, legt Panjwani uit.

Tegelijkertijd zetten ook securitybedrijven, waaronder WatchGuard, kunstmatige intelligentie in. Met name binnen hun XDR-oplossingen. “We gebruiken AI om bedreigingen te identificeren en reacties te automatiseren”, voegt Panjwani toe. “Dat resulteert in een nog krachtigere beveiligingsoplossing voor MSP’s. Daarnaast breiden we de toepassing van telemetrie uit. We leggen bijvoorbeeld verbanden niet alleen tussen gebeurtenissen op endpoints en binnen netwerken, maar ook met andere netwerkapparatuur en identiteitsoplossingen.”

Volgens Panjwani biedt AI verder de mogelijkheid om dagelijkse processen te stroomlijnen. “Zowel onze partners als wij kunnen kunstmatige intelligentie benutten om klantuitdagingen beter te begrijpen en deze inzichten in te zetten ter verbetering van onze dienstverlening.”

Toekomstperspectieven

Voor Panjwani staat de rest van het jaar in het teken van ‘gereedheid’ voor MSP’s, met het doel nieuwe klanten te verwerven en hun dienstverlening uit te breiden. Hij benadrukt het belang voor MSP's om hun oplossingen te kunnen schalen en standaardiseren. Dat vraagt om een technologieplatform dat hen in staat stelt om zich te concentreren op het aantrekken en integreren van nieuwe klanten, zonder te worden afgeleid door interne problemen.

“MSP’s moeten bovendien een breder aanbod van diensten kunnen leveren, zonder dat ze daarvoor extra middelen nodig hebben”, legt Panjwani uit. “Deze zijn namelijk moeilijk te vinden. Daarom hebben we het Unified Security Platform ontwikkeld. We zorgen er hiermee voor dat MSP’s hun beveiligingsinfrastructuur kunnen standaardiseren. Met nieuwe services zoals MDR en NDR kunnen ze hun inkomsten verhogen, terwijl ze ook voldoen aan de behoeften van hun klanten voor een effectievere en efficiëntere beveiliging.”

Voor de nabije toekomst ligt Panjwani‘s hoogste prioriteit bij het ondersteunen van partners om de kansen te benutten die voor hen liggen. “We focussen ons op hun effectieve groei. Hiervoor zullen we onze go-to-marketstrategie in 2024 verder aanscherpen en blijven we ons concentreren op de behoeften van onze partners. Samen kunnen we de cybersecurity-uitdagingen van morgen aanpakken en nieuwe zakelijke mogelijkheden creëren.”

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!