Witold Kepinski - 23 augustus 2024

Microsoft lanceert omstreden 'Recall'-functie voor Copilot+ pc's

Ondanks eerdere zorgen over de beveiliging, heeft Microsoft bekendgemaakt dat de controversiële 'Recall'-functie voor zijn Copilot+ pc's in oktober wordt uitgerold. Deze functie, die gebruikers in staat stelt om eerder bekeken informatie op hun computer terug te vinden, werd eerder dit jaar al aangekondigd maar uitgesteld vanwege privacybezorgdheden.

Microsoft lanceert omstreden 'Recall'-functie voor Copilot+ pc's image


De techgigant benadrukt dat de veiligheid van gebruikers de hoogste prioriteit heeft en dat de functie eerst zal worden getest door een groep Windows Insiders. Deze early adopters zullen de mogelijkheid krijgen om de functie uitgebreid te testen voordat deze beschikbaar wordt gesteld voor alle gebruikers van Copilot+ pc's.

Privacy en beveiliging

De 'Recall'-functie heeft sinds de aankondiging voor veel ophef gezorgd. Beveiligingsexperts waarschuwden voor mogelijke misbruiken, zoals het automatisch verzamelen van gevoelige informatie van gebruikers. Microsoft heeft deze zorgen serieus genomen en stelt dat het verschillende maatregelen heeft getroffen om de privacy van gebruikers te beschermen.

Groeiende markt voor AI-pc's

Ondanks de controverse rondom de 'Recall'-functie, is de belangstelling voor AI-pc's zoals de Copilot+ steeds groter. Microsoft meldt dat de verkoop van Windows 11-apparaten sterk is gestegen. Volgens Gartner is de wereldwijde pc-markt ook in groei.

Wat betekent dit voor gebruikers?

Met de introductie van de 'Recall'-functie wordt verwacht dat de productiviteit van gebruikers kan toenemen. Door snel toegang te hebben tot eerder bekeken informatie, kunnen taken efficiënter worden uitgevoerd. Het is echter belangrijk om de potentiële risico's in het achterhoofd te houden en de privacy-instellingen zorgvuldig te configureren.

Conclusie

Microsoft zet met de lancering van de 'Recall'-functie een belangrijke stap in de ontwikkeling van AI-gestuurde pc's. Hoewel er nog steeds vragen bestaan over de beveiliging van deze functie, is het duidelijk dat de toekomst van computing steeds meer wordt bepaald door kunstmatige intelligentie.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Huawei BN+BW 05-09-2024 tm 13-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!