Witold Kepinski - 23 augustus 2024

Grafana Labs versnelt groei met nieuwe investering

Grafana Labs, een bedrijf op het gebied van data-analyse en visualisatie, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een nieuwe investering van 270 miljoen dollar heeft ontvangen. Deze financiering zal worden gebruikt om de productontwikkeling te versnellen en de positie van het bedrijf als marktleider te versterken.

Grafana Labs versnelt groei met nieuwe investering image

De vraag naar oplossingen voor data-analyse en visualisatie is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Bedrijven willen steeds meer inzicht krijgen in hun data om betere beslissingen te kunnen nemen. Grafana Labs, met zijn populaire open-source platform, heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in deze markt.

De nieuwe investering is een bevestiging van de sterke positie van Grafana Labs in de markt. Het bedrijf is onlangs uitgeroepen tot leider in het Gartner Magic Quadrant voor observatieplatforms. Daarnaast staat Grafana Labs op de Forbes Cloud 100-lijst, een erkenning voor de meest innovatieve en waardevolle private cloudbedrijven.

Focus op innovatie 

Met de nieuwe financiering zal Grafana Labs zich richten op het verder ontwikkelen van zijn platform. Het bedrijf wil nieuwe functies toevoegen en de integratie met andere tools verbeteren. Daarnaast zal Grafana Labs ook investeren in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning zo meldt Raj Dutt, CEO en medeoprichter van Grafana Labs.


Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!