Witold Kepinski - 23 augustus 2024

CrowdStrike ontkent overnamepoging van Action1

CrowdStrike, speler op het gebied van cybersecurity, heeft de beweringen van Action1 dat er gesprekken waren over een overname categorisch ontkend. In een LinkedIn-post heeft Gur Talpaz, vice-president van corporate development bij CrowdStrike, de uitspraken van Action1 als "schandalig" bestempeld.

CrowdStrike ontkent overnamepoging van Action1 image

Action1 had eerder gemeld dat CrowdStrike interesse had in een overname voor bijna een miljard dollar. Volgens Talpaz is er echter slechts één kort gesprek geweest tussen de twee bedrijven, zonder dat er concrete plannen voor een overname zijn gemaakt.

CrowdStrike heeft geen non-disclosure agreement (NDA) getekend met Action1 en er is geen due diligence-proces geweest. Talpaz benadrukt dat de beweringen van Action1 ongegrond zijn en de reputatie van de sector schaden.

De uitspraken van Action1 en de ontkenning van CrowdStrike werpen een schaduw op de cybersecurity-industrie. Het incident benadrukt het belang van transparantie en betrouwbaarheid in zakelijke relaties.

Achtergrond 

Deze controverse komt kort nadat een software-update van CrowdStrike heeft geleid tot grote problemen bij verschillende bedrijven, waaronder luchtvaartmaatschappijen zoals Delta Air Lines. CrowdStrike heeft toegezegd om de kwaliteit van zijn updates te verbeteren om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!