Witold Kepinski - 23 augustus 2024

Five9 kondigt ontslagen aan en verlaagt verwachtingen

Five9, leverancier van contactcenteroplossingen, heeft bekendgemaakt dat het ongeveer 7% van zijn personeel gaat ontslaan. Deze beslissing is genomen om de kosten te verlagen en de winstgevendheid te verbeteren.

Five9 kondigt ontslagen aan en verlaagt verwachtingen image

De telecommunicatie-sector heeft de afgelopen tijd te maken gehad met economische tegenwind. Five9 heeft de omzetprognose voor 2024 verlaagd en verwacht dat de groei van nieuwe klanten minder sterk zal zijn dan eerder verwacht. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, heeft het bedrijf besloten om kosten te besparen door een deel van het personeel te ontslaan. Naast de personeelsreductie, zal Five9 zich ook richten op het verbeteren van de winstgevendheid door andere kosten te verlagen. Het bedrijf verwacht dat deze maatregelen zullen leiden tot een aanzienlijke besparing op jaarbasis.

Five9 benadrukt dat het zich blijft inzetten voor het leveren van hoogwaardige diensten aan zijn klanten. Het bedrijf verwacht dat deze veranderingen geen negatieve impact zullen hebben op de kwaliteit van de producten en diensten. Analisten zijn over het algemeen positief over de beslissing van Five9 om kosten te besparen. Ze verwachten dat deze maatregelen zullen leiden tot een verbetering van de winstgevendheid op de lange termijn.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!