Witold Kepinski - 23 augustus 2024

Pollen Street neemt Keylane over van Waterland Private Equity

Pollen Street heeft een overeenkomst getekend om alle aandelen in Keylane Group BV (Keylane) over te nemen van Waterland Private Equity. Deze strategische transactie is een belangrijke mijlpaal in Keylane's succesvolle groei- en innovatiereis binnen de SaaS-markt voor verzekeringen en pensioenen in Europa.

Pollen Street neemt Keylane over van Waterland Private Equity image

De investerings- en waardecreatiestrategie van Pollen Street zal de reputatie van Keylane als toonaangevende SaaS-leverancier van kernverzekeringssoftware in Noord-Europa versterken en verbeteren. Samen met het leidende team van Keylane is Pollen Street van plan de sterke organische groei van de groep te versnellen en verdere accretieve M&A na te streven, en de voortdurende ontwikkeling van Keylane's eigen technologieën te ondersteunen. Deze transactie zal ook de positie van Keylane als de werkgever van keuze voor het beste IT-, pensioen- en verzekeringstalent in de regio verder verbeteren.

Pollen Street en Keylane: een sterke match

Met uitgebreide ervaring in het ondersteunen van gespecialiseerde technologie- en servicebedrijven in de financiële dienstverleningssector in heel Europa, heeft Pollen Street een sterk begrip van de dynamiek en kansen in de markten waarin Keylane actief is. Leon de Looff en Bart van der Mark, CEO's van Keylane Life & Pension en Keylane Property & Casualty, kijken ernaar uit om met Pollen Street samen te werken: "We zijn erg enthousiast over de nieuwe kansen om de groei van Keylane voort te zetten. Pollen Street stelt ons in staat om verder te investeren in nieuwe technologieën en innovatie. We kijken ernaar uit om de beste SaaS-oplossingen te leveren om de pensioen- en verzekeringssector de komende jaren verder te ontwikkelen."

Dankzij Keylane's leidende marktpositie en groeimogelijkheden in Europa, ziet Pollen Street grote kansen in de overname van de groep. "Keylane is de opvallende Noord-Europese softwareleverancier voor verzekeraars. We hebben Keylane een aantal jaren nauwlettend gevolgd en bewonderden de snelle groei en implementatie van zijn geavanceerde SaaS-technologieplatforms in het Europese verzekeringsecosysteem. Keylane heeft de digitale transformatie van de P&C- en levens- en pensioenverzekeringssectoren in de Benelux, Nordic en DACH-regio's geleid. We kijken ernaar uit om samen te werken met het Keylane-team om de groei te versnellen en een pan-Europese marktleider te creëren" , aldus James Bailey bij Pollen Street.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!