Redactie - 25 augustus 2024

Telegram CEO Pavel Durov opgepakt in Frankrijk

Telegram CEO Pavel Durov is opgepakt in Frankrijk. Dit melden diverse media waaronder CNN.

Telegram CEO Pavel Durov opgepakt in Frankrijk image

Telegram oprichter Pavel Durov is gearresteerd op een Franse luchthaven bij Parijs toen hij daar landde met zijn privéjet. De 39-jarige CEO zou vanuit Azerbeidzjan hebben gereisd en werd na de landing gearresteerd. Hij was in het gezelschap van bodyguards en een vrouw, Juli Vavilova.

De in Rusland geboren Durov woont in Dubai. Hij heeft de nationaliteit van Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten.

De Franse justitie vindt dat Telegram ruimte biedt aan criminaliteit zoals drugshandel, kinderporno en fraude. Telegram staat verder vol met beelden van de Russische invasie in Oekraïne. Er worden vaak heftige beelden gedeeld. De dienst heeft meer dan 950 miljoen gebruikers. wereldwijd.

Platform

Telegram verzekert ondertussen dat Durov, ‘niets te verbergen heeft’. ‘Telegram voldoet aan de Europese wetten, inclusief de Digital Services Regulation, en de moderatieacties zijn binnen de standaard in de industrie’, schrijft het in Dubai gevestigde bedrijf op haar eigen kanaal. ‘Pavel Durov heeft niets te verbergen en reist regelmatig naar Europa. Het is absurd om te zeggen dat een platform of zijn baas verantwoordelijk zijn voor misstanden die op het genoemde platform zijn gevonden’, luidt het verder.




Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!