Witold Kepinski - 26 augustus 2024

Stichting Don Quixote mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Centric

Stichting Don Quixote mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Centric. Dit meldt Autoriteit Consument & Markt (ACM) op zijn website.

Stichting Don Quixote mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Centric image

Stichting Don Quixote mag, via Rucio Investment Sarl, uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Centric Netherlands Holding B.V., Centric International Holding B.V. en Centric Offices Holding B.V. (gezamenlijk: Centric). 

Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op 22 augustus 2024 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over, aldus ACM.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

Stichting Don Quixote investeert, onder haar merknaam Imker Capital Partners en via haar Luxemburgse investeringsvehikel Rucio, in meerdere ondernemingen die actief zijn in verschillende sectoren, zoals de IT-sector, de cosmetica-sector en de diervoedersector. Stichting Don Quixote heeft deelnemingen in o.a. 2Solar en Booking Experts.

2Solar is een internationale aanbieder van zakelijke software voor bedrijven die zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen, batterijen en andere duurzame energieproducten verkopen, plaatsen of onderhouden. 2Solar biedt een platform met enterprise resource planning software (ERP-software).

Booking Experts is een internationale aanbieder van zakelijke software voor bedrijven in de toeristensector. Booking Experts biedt een ERP-software platform voor reserveringen en het automatiseren van bedrijfsprocessen voor vakantieparken, hotels, resorts, campings, verhuurorganisaties en projectontwikkelaars. Booking Experts biedt ook (on-site) implementatiediensten voor de installatie van haar eigen software.

Centric is een IT-bedrijf dat zich richt op het leveren van softwareoplossingen en aanverwante IT-diensten. Centric is actief in verschillende sectoren, waaronder met name de publieke sector, retail, transport en logistiek en - in beperktere mate - de zorg- en bouwsector. Naast het aanbieden van verschillende softwareapplicaties, biedt Centric een breed scala aan IT-diensten aan, zoals IT-outsourcing, cloud services, managed webhosting en IT-consultancy.


Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!