Witold Kepinski - 27 augustus 2024

Yellowtail Conclusion versterkt hypothekendomein met overname Fortrum

Yellowtail Conclusione kondigt met trots de overname van Fortrum aan, waarmee een belangrijke aanvulling in het hypotheken- en riskdomein wordt gerealiseerd. De overnam breidt het dienstenpakket van Yellowtail Conclusion uit en zorgt voor meer innovatie en een breder aanbod voor haar klanten.

Yellowtail Conclusion versterkt hypothekendomein met overname Fortrum image

Met de integratie van Fortrum, opgericht in 2018 en gevestigd in Houten, versterkt Yellowtail Conclusion haar positie in de financiële sector.

Fortrum, opgericht en geleid door Michel van der Sluis, Jaap van Raak, Simon Collingridge en Tony Ward, biedt consultancyservices op het gebied van risk, governance en compliance, en is tevens gespecialiseerd in het uitvoeren van due diligence vraagstukken. Fortrum heeft hiervoor een eigen Due Diligence systeem, FortApp, ontwikkeld. De overname voegt een groep van deskundige medewerkers toe aan het team van Yellowtail Conclusion en biedt aanzienlijke schaalvoordelen en synergiën.

Deze strategische stap zorgt volgens de twee partners ervoor dat klanten kunnen profiteren van de gecombineerde expertise en innovatieve oplossingen van Fortrum, Yellowtail Conclusion en Davinci Conclusion. Door deze samenwerking kunnen de organisaties een pakket van services en softwareoplossingen bieden aan klanten in de hypotheek- en kredietenmarkt, waarmee de gehele waardeketen wordt afgedekt. Daarnaast kan het eigen Key Control Dashboard (GRC tooling) van Yellowtail Conclusion een waardevolle combinatie vormen met de expertise van Fortrum, wat leidt tot verbeterde governance, risk en compliance dienstverlening.

Synergie

"Full scope dienstverlening in het riskdomein in financiële services wilden we graag aan ons portfolio toevoegen, dit was nog de missing link", zegt Matthijs Mons, Managing Director bij Yellowtail Conclusion. "Wij verwachten veel innovatieve en commerciële synergie en kunnen daarmee een bredere dienstverlening bieden. Bovendien past Fortrum cultureel heel goed bij Yellowtail Conclusion."

"Wij zien een verandering in de markt aankomen waarbij IT een steeds belangrijkere rol gaat spelen in het Due Diligence proces en Yellowtail Conclusion is daar een perfecte partner voor richting de toekomst", aldus Michel van der Sluis, Director van Fortrum. "Op deze wijze kunnen we de voor klanten van Fortrum de kwaliteit en efficiëntie die ze nu van ons gewend zijn, waarborgen naar de toekomst en voor Yellowtail Conclusion komen er met Fortrum internationale klanten bij."

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!