Witold Kepinski - 27 augustus 2024

LibreOffice 24.8 richt op de privacybewuste gebruiker

LibreOffice, de populaire open-source office suite, heeft versie 24.8 uitgebracht. Deze nieuwe versie biedt een schat aan nieuwe functies en verbeteringen, met een sterke focus op privacy en compatibiliteit.

LibreOffice 24.8 richt op de privacybewuste gebruiker image

Een van de grootste troeven van LibreOffice is de nadruk op privacy. In tegenstelling tot veel commerciële alternatieven, verzamelt LibreOffice geen persoonlijke gegevens van gebruikers. Met versie 24.8 zijn er nog meer mogelijkheden om persoonlijke informatie te verwijderen bij het opslaan van documenten.

Uitgebreide functionaliteit 

Naast de verbeterde privacy biedt LibreOffice 24.8 ook een uitgebreide reeks nieuwe functies, waaronder:

  • Nieuwe spreadsheetfuncties: Met functies als FILTER, SORT en XLOOKUP wordt het werken met spreadsheets nog efficiënter.
  • Verbeterde presentaties: Nieuwe grafiektypen en een betere ondersteuning voor animaties maken presentaties visueel aantrekkelijker.
  • Verhoogde compatibiliteit: LibreOffice 24.8 biedt nog betere compatibiliteit met Microsoft Office-bestanden.
  • Verbeterde toegankelijkheid: De software is nu nog toegankelijker voor gebruikers met een beperking.

Voor bedrijven 

Voor bedrijven biedt LibreOffice een kosteneffectief en veilig alternatief voor commerciële office-suites. De lange-termijn ondersteuning en de mogelijkheid om de software aan te passen aan specifieke behoeften maken LibreOffice tot een aantrekkelijke keuze voor organisaties van elke omvang.

Open source en community 

LibreOffice is een open-source project, wat betekent dat de broncode vrij beschikbaar is voor iedereen. Dit zorgt voor een constante ontwikkeling en verbetering van de software. De community van LibreOffice-ontwikkelaars en gebruikers draagt bij aan de groei en succes van het project.

Conclusie 

LibreOffice 24.8 is een belangrijke stap voorwaarts voor de open-source office suite. Met een sterke focus op privacy, uitgebreide functionaliteit en een actieve community is LibreOffice een uitstekende keuze voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

Voor meer informatie en om LibreOffice 24.8 te downloaden, bezoek de officiële website: https://www.libreoffice.org/

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!