Witold Kepinski - 27 augustus 2024

Cisco zet grote stap in AI security met overname Robust Intelligence

Cisco, speler in IT toepassingen, heeft in een blog aangekondigd dat het van plan is om Robust Intelligence over te nemen. Deze move onderstreept Cisco’s toewijding aan het beveiligen van de steeds complexere wereld van kunstmatige intelligentie (AI).

Cisco zet grote stap in AI security met overname Robust Intelligence image

Robust Intelligence is gespecialiseerd in het beschermen van AI-modellen gedurende hun hele levenscyclus. Met hun geavanceerde platform kunnen organisaties ervoor zorgen dat hun AI-toepassingen veilig zijn en voldoen aan alle relevante normen.

AI en beveiliging gaan hand in hand

De Cisco AI Readiness Index van 2024 liet al zien dat bedrijven zich steeds meer bewust zijn van het belang van AI voor hun IT-infrastructuur en beveiliging. Maar met de snelle groei van AI komen ook nieuwe beveiligingsrisico’s. Traditionele beveiligingsoplossingen zijn vaak niet toereikend om deze nieuwe bedreigingen te counteren.

Cisco Security Cloud: de toekomst van AI-beveiliging

Cisco’s visie is om met behulp van AI de beveiliging te vereenvoudigen en proactiever te maken. De overname van Robust Intelligence is een belangrijke stap in deze richting. Door de expertise van beide bedrijven te bundelen, kan Cisco klanten nog beter ondersteunen bij het veilig implementeren van AI-toepassingen.

Wat betekent dit voor organisaties?

  • Verhoogde beveiliging: Met de oplossingen van Robust Intelligence kunnen organisaties hun AI-modellen beter beschermen tegen aanvallen.
  • Snellere implementatie: Geavanceerde automatisering maakt het mogelijk om AI-toepassingen sneller en efficiënter te implementeren.
  • Conformiteit: De oplossingen voldoen aan de laatste industrie- en regelgevingsnormen.
DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!