Witold Kepinski - 28 augustus 2024

SoftwareOne levert solide resultaten in H1 2024

SoftwareOne, speler in software- en cloudoplossingen, heeft zijn resultaten voor het eerste halfjaar van 2024 bekendgemaakt.

SoftwareOne levert solide resultaten in H1 2024 image

 Ondanks een complex economisch landschap heeft het bedrijf solide prestaties geleverd, met een groei van de groepsomzet en een verbeterde operationele marge.

Kernpunten:

  • Groeiende omzet: De groepsomzet steeg met 7,0% op jaarbasis in constante valuta tot 529,9 miljoen Zwitserse Frank, ongeveer 562,16 miljoen euro.
  • Versterkte winstgevendheid: De aangepaste EBITDA nam met 11,3% toe tot 121,9 miljoen Zwitserse Frank (129,32 miljoen euro), met een marge van 23,0%.
  • Succesvolle implementatie van Vision 2026: Het strategische transformatieprogramma verloopt volgens plan, met focus op groei, efficiëntie en margevergroting.
  • Copilot 365-succes: Het aantal gebruikers van Copilot 365 steeg naar meer dan 600.000, wat wijst op een sterke klantvraag naar productiviteitsoplossingen.
  • Bijgestelde jaarprognose: Door de aanhoudende economische onzekerheid is de omzetprognose voor het hele jaar bijgesteld naar 7-9%. De aangepaste EBITDA-margedoelstelling blijft ongewijzigd.

Focus op groei en klanttevredenheid

Brian Duffy (foto), CEO van SoftwareOne, benadrukte het belang van een onvermoeibare focus op de klantbehoeften en een verbeterde uitvoering. Hij wees op het succes van het getransformeerde verkoopmodel en de toenemende populariteit van het Marketplace Portal.

Rodolfo Savitzky, CFO, voegde hieraan toe dat de operationele excellentie van het bedrijf heeft geleid tot aanzienlijke kostenbesparingen. Ondanks de positieve resultaten blijft het bedrijf alert op de aanhoudende economische onzekerheid.

Outlook voor de toekomst

SoftwareOne blijft zich richten op het verder versterken van zijn positie in de markt en het benutten van groeimogelijkheden in de cloud en digitale transformatie. Het bedrijf is ervan overtuigd dat de huidige strategie en de sterke uitvoering zullen leiden tot duurzame groei op de lange termijn.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!