Witold Kepinski - 28 augustus 2024

20Face haalt 1,3 miljoen euro op voor verdere groei

20Face, de Nederlandse scale-up die zich richt op privacy proof gezichtsherkenning, heeft met succes een financieringsronde van 1,3 miljoen euro afgerond. De investering komt zowel van bestaande aandeelhouders, waaronder Value Creation Capital en Oost NL, als van Twinning Participaties, dat als nieuwe aandeelhouder toetreedt.

20Face haalt 1,3 miljoen euro op voor verdere groei image

20Face, begonnen als spin-off van de Universiteit Twente, heeft zich de afgelopen jaren gepositioneerd als voorloper op het gebied van gezichtsherkenningstechnologie die de privacy van gebruikers waarborgt. De technologie van 20Face wordt al ingezet in diverse sectoren, zoals bij bedrijfsverzamelgebouwen, beveiligde omgevingen, zorginstellingen en recreatie locaties. Onlangs rondde 20Face een project af waar 23 locaties van FairPlay Casino werden uitgerust met gezichtsherkenning voor toegang.

“Onze technologie is uitermate geschikt voor locaties waar veel mensen gecontroleerd en snel naar binnen moeten. Safe seamless access noemen wij dat.” aldus Frank ter Kuile, CCO van 20Face. “Bij gezichtsherkenning ligt het risico op privacyschending op de loer, terwijl veiligheid niet ten koste mag gaan van de privacy van het individu. Onze oplossing geeft de gebruiker controle over hun eigen gegevens. Het waarborgen van de privacy van onze gebruikers en het voldoen aan de Europese privacywetgeving is voor ons van groot belang.”

Investering voor verdere ontwikkeling

20Face gebruikt de investering om de groei van de onderneming en verdere ontwikkeling van hun innovatieve technologie te versnellen. Daarbij wil het Enschedese bedrijf nieuwe markten betreden en strategische partnerschappen aangaan. Dit stelt 20Face in staat om hun klanten beter te bedienen en de weg te effenen voor bredere acceptatie van hun privacy-first benadering van gezichtsherkenning.

“We zijn verheugd om deze investering aan te kondigen. Het weerspiegelt het vertrouwen van zowel bestaande aandeelhouders als onze nieuwe partner Twinning in onze missie en technologie,” zegt Dick Fens, CEO van 20Face. “Met deze financiering kunnen we onze technologie verder ontwikkelen, ons team uitbreiden en onze marktpositie versterken.”

Twinning, een investeringsmaatschappij met een focus op technologische innovaties, ziet veel potentieel in 20Face. “We zijn onder de indruk van wat 20Face tot nu toe heeft bereikt en zijn ervan overtuigd dat hun privacy proof gezichtsherkenning een groot verschil kan maken." Fysieke bewaking wordt duurder en goed (beveiligings-) personeel is schaars. In deze wereld wil je niet langer alleen vertrouwen op een toegangspas, hier speelt de oplossing van 20Face perfect op in.” aldus Jan Voskamp, bestuurder bij Twinning Participaties. “We kijken ernaar uit om hen te ondersteunen in hun volgende groeifase.”

Technologie

Matthijs Berkelaar, investment manager Tech bij Oost NL: “Gezichtsherkenning is een technologie die vraagt om strenge regels op het gebied van privacybescherming. De technologie van 20Face kan binnen de wetgeving een oplossing bieden voor de beveiliging van onder meer bedrijfsgebouwen. 20Face is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een koploper op het gebied van privacy-proof gezichtsherkenning, met inmiddels meerdere klanten. Dat er naast bestaande aandeelhouders nieuwe investeerders toetreden is goed nieuws voor de onderneming. Zo kunnen ze een verdere bijdrage leveren aan veilige toegang tot fysieke locaties.”

Ook wij zijn overtuigd van de onvermijdelijkheid van de toepassing van veilige herkenningstechnologie. 20Face werkt al jaren met grote integriteit aan de ontwikkeling van oplossingen, die daar op unieke wijze aan bijdragen. Wij zijn blij met de toetreding van Twinning als nieuwe aandeelhouder die daarmee de verdere ontwikkeling van 20Face helpt ondersteunen, aldus Jos Bourgonje, managing partner Value Creation Capital.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!