Witold Kepinski - 28 augustus 2024

VMware werkt aan uniforme SDK voor eenvoudiger cloud beheer

VMware, nu onderdeel van Broadcom, ontwikkelt momenteel een uniforme Software Development Kit (SDK) voor zijn belangrijkste hybride cloudproducten. Deze nieuwe SDK heeft als doel om het voor ontwikkelaars makkelijker te maken om automatiseringen te creëren voor VMware-clouds, door het gebruik van consistente API's en een uniforme aanmeldprocedure.

VMware werkt aan uniforme SDK voor eenvoudiger cloud beheer image

Tot nu toe hadden producten zoals vSphere, vSAN en NSX allemaal hun eigen, afzonderlijke SDK's, wat leidde tot complexiteit en inconsistentie. Met de nieuwe uniforme SDK wordt het mogelijk om met één enkele tool automatiseringen te bouwen voor meerdere VMware-producten zo meldt The Register.

Naast de uniforme SDK werkt VMware ook aan andere initiatieven om de gebruikerservaring te verbeteren, zoals:

  • VI/JSON: Een nieuwe REST-achtige API voor bestaande SOAP API-eindpunten, waardoor bestaande automatiseringen behouden kunnen blijven.
  • Unified authentication: Een gestroomlijnde aanmeldprocedure voor alle componenten van de VMware Cloud Foundation suite.

Deze ontwikkelingen zijn onderdeel van VMware's bredere strategie om een uniforme hybride cloud suite aan te bieden. De nieuwe SDK wordt naar verwachting gelanceerd vóór de volgende grote release van de VMware Cloud Foundation suite, die in de eerste helft van 2025 gepland staat.

Lees meer details in The Register.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!