Wouter Hoeffnagel - 27 augustus 2024

Apple presenteert op 9 september nieuwe producten

Apple organiseert op maandag 9 september een event waarop het naar verwachting onder meer een nieuwe iPhone, AirPods en Apple Watches introduceert. Volgens geruchten ligt de iPhone 16 vanaf 20 september in de winkels.

Apple presenteert op 9 september nieuwe producten image

Media is door Apple uitgenodigd om het event op 9 september bij te wonen. Het event vindt plaats in het Steve Jobs Theater in Apple Park en is via een livestream te bekijken op de website van Apple en YouTube.

Het is geen verrassing dat Apple het event organiseert; het organiseert jaarlijks in september een evenement waarop het nieuwe producten aankondigt. Zo kondigde het bedrijf vorig jaar op 13 september de iPhone 15, Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 aan.

iPhone 16

Dit jaar introduceert Apple naar verwachting onder meer de iPhone 16. De nieuwe versie van Apple's smartphone brengt naar verwachting niet alleen hardwarematige upgrades met zich mee, maar ook een aantal belangrijke nieuwe softwarefunctionaliteiten. Denk daarbij aan AI-aangedreven functionaliteiten die het bedrijf in juni al op zijn Worldwide Developer Conference aankondigde. Apple is daarmee een relatieve laatkomer op de markt voor AI. Het sloot eerder een overeenkomst met OpenAI om de technologie van het AI-bedrijf naar zijn producten te brengen.

Daarnaast is de nieuwe iPhone volgens kenners ook voorzien van een verbeterde camera en grotere beeldschermen. Daarnaast zou de smartphone in nieuwe kleuren beschikbaar worden.

Ook nieuwe Apple Watches verwacht

Naar verwachting kunnen we ook nieuwe Apple Watches verwachten op het event. De smartwatches zijn naar verwachting voorzien van een nieuwe en snellere processor.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!