Wouter Hoeffnagel - 27 augustus 2024

Zuckerberg: 'Druk vanuit overheid VS om COVID-19-berichten te censureren ging te ver'

Mark Zuckerberg stelt dat Meta door de Amerikaanse regering tijdens de COVID-19-pandemie onder druk is gezet om berichten rond het virus op zijn platform te censureren. Hij stelt dat Meta hierdoor onder meer humor en satire offline heeft moeten halen, en stelt dat de druk vanuit de overheid tot veel frustratie heeft geleid bij Meta-medewerkers.

Zuckerberg: 'Druk vanuit overheid VS om COVID-19-berichten te censureren ging te ver' image

Dit schrijft Zuckerberg in een brief aan het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. De Meta-topman laat in het midden hoeveel berichten er tijdens de COVID-19-pandemie offline zijn gehaald. Meta is eigenaar van zowel Facebook, Instagram als WhatsApp.

'Druk was verkeerd'

Zuckerberg meldt ook te betreuren de druk die het bedrijf vanuit de Amerikaanse overheid ervaarden niet eerder naar buiten te hebben gebracht. Ook zegt Zuckerberg dat de druk naar zijn idee verkeerd was, en stelt dat het bedrijf diverse keuzes heeft gemaakt die het vandaag de dag niet meer zou maken. De topman zegt ook dat Meta in het vervolg meer weerstand zal bieden tegen druk vanuit de Amerikaanse overheid om bepaalde content van zijn platforms te verwijderen.

Eerder uitte ook voormalig Twitter-topman Jack Dorsey kritiek op druk vanuit de Amerikaanse overheid om tijdens de COVID-19-pandemie berichten te censureren. Ook Dorsey is van mening dat deze druk te ver ging.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!