Witold Kepinski - 28 augustus 2024

Broadcom versnelt AI-gereedheid van Enterprise Edge

Broadcom, dat onlangs VMware heeft overgenomen, heeft ontwikkelingen aangekondigd in zijn Software-Defined Edge-productportfolio om bedrijven in staat te stellen Edge AI-workloads te ondersteunen via nieuwe en verbeterde connectiviteits-, implementatie- en levenscyclusbeheermogelijkheden.

Broadcom versnelt AI-gereedheid van Enterprise Edge image

Broadcom Innovations versnellen de AI-gereedheid van Enterprise Edge op de volgende vlakken:

  • Ondersteuning voor gecombineerde Fixed Wireless Access (FWA) en satellietverbindingen in het VMware VeloCloud Edge 710-apparaat en de nieuwe VMware VeloCloud Edge 720- en 740-apparaten.
  • VMware VeloCloud SASE, beveiligd door Symantec-verbeteringen met de integratie van VeloCloud en Symantec Points of Presence (PoP's).
  • Productverbeteringen voor VMware Edge Compute Stack.

Volgens IDC zal de wereldwijde uitgave aan edge computing naar verwachting 232 miljard dollar bedragen in 2024, een stijging van 15,4% ten opzichte van 2023. Edge computing zal naar verwachting een cruciale rol spelen bij de implementatie van AI-applicaties. Broadcom ontwikkelt zijn softwaregedefinieerde edge-portfolio om bedrijven te helpen de groei van AI- en niet-AI-workloads aan de edge aan te pakken. Edge AI-workloads worden geïmplementeerd op geografisch verspreide locaties om de bedrijfsvoering te verbeteren om kosten te verlagen, de verkoop te verhogen of de naleving te verbeteren. In tegenstelling tot traditionele IT-workloads die gecentraliseerd zijn in het datacenter, worden Edge AI-workloads zoals video-inferentiecamera's, industriële controlesystemen en andere OT (Operational Technology)-apparaten en -applicaties lokaal geïmplementeerd en zijn ze grotendeels autonoom, ze worden georkestreerd in plaats van beheerd, ze verbruiken gegevens waar ze worden gemaakt en worden aangestuurd door de bedrijfslijnen.

Edge

Broadcom definieert de software-defined edge als gedistribueerde digitale infrastructuur voor het verbinden, beveiligen en uitvoeren van workloads op een aantal locaties, dicht bij eindpunten die data produceren of consumeren. Het strekt zich uit tot waar de gebruikers en apparaten zich bevinden: op kantoor, onderweg, in een cellocatie, in een winkel of op de fabrieksvloer. Broadcom richt zich op de drie lagen van de software-defined edge: de edge compute stack die de applicaties en workloads host; de intelligente overlay waar connectiviteits- en beveiligingsservices via het WAN lopen; en de onderliggende netwerklaag, die de software voor netwerkconnectiviteit via vaste en 5G-netwerken uitvoert om orkestratie en netwerkprogrammeerbaarheid te bieden.

"We richten ons op het in staat stellen van ondernemingen om Edge AI-workloads te adopteren", aldus Sanjay Uppal, vice president en general manager, Software-Defined Edge Division, Broadcom. "We hebben ondersteuning aangekondigd voor Fixed Wireless Access en satellietverbindingen in VMware VeloCloud Edge om kritieke, gemengde connectiviteit te leveren voor OT-apparaten en AI- en niet-AI-edge-workloads. We bieden ondernemingen op unieke wijze een goede, betere, beste benadering van connectiviteit aan de edge door hen in staat te stellen realtime WAN-prestaties aan te passen, inzichten uit het netwerk te verkrijgen en het netwerk te programmeren. Deze convergentie van het onderliggende netwerk stelt ondernemingen in staat om binnen enkele minuten netwerken te bouwen ter ondersteuning van de workloads van vandaag en morgen."

Geïntegreerde FWA- en satellietondersteuning

Om tegemoet te komen aan de behoefte aan robuustere connectiviteit ter ondersteuning van edge computing en Edge AI-workloads, heeft Broadcom vandaag verbeteringen aangekondigd aan het VMware VeloCloud Edge 710-apparaat en nieuwe VMware VeloCloud Edge 720- en 740-apparaten geïntroduceerd. VeloCloud Edge 710 biedt bedrijven nu een combinatie van breedband-, FWA- en satellietverbindingen om realtime spraak-, video- en applicatieverkeer aanzienlijk te verbeteren, wat zorgt voor verbeterde connectiviteit aan de edge. Deze gemengde connectiviteit biedt bedrijven redundante, altijd actieve connectiviteit voor edge-apparaten en workloads. Bovendien kunnen Communication Service Providers (CSP's) de VeloCloud Edge 710-, 720- en 740-apparaten gebruiken om hun infrastructuur verder te moderniseren en hun services te gelde te maken door een premium, gecombineerd SD-WAN-, FWA- en satellietaanbod te leveren aan zakelijke klanten ter ondersteuning van hun edge-implementaties. CSP's die zowel VeloCloud SD-WAN als VMware Telco Cloud Platform gebruiken, profiteren van de mogelijkheid om de realtimeprestaties van hun WAN te programmeren met behulp van inzichten uit hun netwerken. Lees meer in de blogpost, "Unveiling the Future of Networking: VMware VeloCloud SD-WAN Edges 710, 720 en 740."

PoP-integratie verbetert de connectiviteit van ondernemingen met de cloud

Om bedrijven beter te helpen met cloudconnectiviteit, kondigde Broadcom vandaag de eerste integratie aan van VeloCloud SD-WAN points of presence (PoP's) met Symantec PoP's. Deze integratie zal cloudtoegang verder automatiseren zonder dat dit ten koste gaat van prestaties en beveiliging. VeloCloud SASE, beveiligd door Symantec- klanten, zal ook profiteren van hogere bandbreedte en beschikbaarheid, lagere latentie en wereldwijd bereik naar grote cloud- en SaaS-providers. Eerder dit jaar kondigde Broadcom de beschikbaarheid aan van VeloCloud SASE, beveiligd door Symantec, een SASE-oplossing van één leverancier. De oplossing is een hoogtepunt van een gezamenlijke inspanning om de beste VeloCloud SD-WAN- en Symantec Security Service Edge (SSE)-mogelijkheden te integreren, wat aanzienlijke voordelen oplevert voor VeloCloud- en Symantec-klanten van Broadcom.

Vereenvoudiging van Edge AI-werklastimplementatie en levenscyclusbeheer

De gedistribueerde aard van de edge levert talloze uitdagingen op voor ondernemingen en hun respectievelijke IT-teams, van het beheren van edge-apparaten, applicaties en infrastructuur op meerdere, zo niet honderden of duizenden locaties. Ondernemingen investeren in oplossingen die zero-touch provisioning en application lifecycle management mogelijk maken om de kant-en-klare implementatie van veilige edge-omgevingen te versnellen. VMware Edge Compute Stack, een edge-geoptimaliseerd runtime- en orkestratieplatform, levert frictieloos beheer van edge-apps en infrastructuur op veel sites met beperkte middelen. Met de laatste twee releases leverde VMware Edge Compute Stack cruciale mogelijkheden om infrastructuur en applicaties, waaronder Edge AI-apps en workloads zoals Small Language Models (SLM's), op verspreide sites efficiënt te beheren, waaronder:

  • Zero-Touch Orchestration: VMware Edge Cloud Orchestrator vereenvoudigt implementatie en beheer van de levenscyclus van applicaties op meerdere sites door GitOps en gewenst statusbeheer te benutten. Door deze processen te automatiseren, maken ondernemingen consistente en efficiënte operaties mogelijk, zelfs met beperkte IT-middelen.
  • Pull-Based Architecture: Hosts initiëren altijd de communicatie naar het management plane als een keepalive, en ook om wijzigingen in de configuratie op te halen. Deze architectuur legt minder druk op het management plane, waardoor het een veel hogere schaal kan bereiken.
  • Edge Infrastructure en Application Monitoring: Configureert het verzamelen en verzenden van metrische gegevens voor infrastructuur, virtuele machines en Kubernetes-gebaseerde workloads. Klanten kunnen binnen enkele minuten uitgebreide lokale edge-monitoring bereiken met de meegeleverde voorbeeldimplementatie van industriestandaard monitoringtools en vooraf gebouwde dashboards.

Deze mogelijkheden vereenvoudigen het implementeren en beheren van Edge AI-workloads, waardoor bedrijven sneller de zakelijke voordelen van hun Edge AI-investeringen kunnen realiseren. De recente release van VMware Edge Compute Stack 3.6 leverde extra nieuwe functies om het nog eenvoudiger te maken om de edge op schaal te implementeren en beheren.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!