Witold Kepinski - 28 augustus 2024

Check Point Software neemt Cyberint over

Check Point Software Technologies, leverancier van cyberbeveiligingsplatforms, tekent een definitieve overeenkomst om Cyberint Technologies Ltd. over te nemen, een leverancier van oplossingen voor extern risicobeheer. Dit zal de mogelijkheden van Check Point's Security Operations Center (SOC) aanzienlijk verbeteren en zijn aanbod van beheerde bedreigingsinformatie uitbreiden. De geavanceerde mogelijkheden van Cyberint worden geïntegreerd in het Check Point Infinity Platform voor gezamenlijke bedreigingspreventie en zullen ook beschikbaar zijn als beheerde service via Check Point Infinity Platform Services.

Check Point Software neemt Cyberint over image

Cyberint, opgericht in 2010, met meer dan 170 werknemers wereldwijd, is een van de snelst groeiende External Risk Management-bedrijven op de markt. Erkend als 'Company of the Year' in 2023 door Frost & Sullivan in de categorie External Risk Mitigation & Management. Organisaties worden elke dag geconfronteerd met kritieke beveiligingsuitdagingen, waaronder gestolen werknemersreferenties, nepwebsites en imitatie op sociale media. Om te voorkomen dat deze en andere uitdagingen een negatieve impact hebben op bedrijven, is Cyberint gespecialiseerd in threat intelligence, digitale risicobescherming en attack surface management, en bedient het een divers wereldwijd klantenbestand, waaronder Fortune 500-bedrijven.

"Gelekte inloggegevens en nepwebsites die zijn ontworpen voor kwaadaardige doeleinden komen tegenwoordig verbijsterend veel voor, waarbij meer dan 90% van de organisaties met deze bedreigingen te maken krijgt. Dit onderstreept de dringende behoefte aan realtime-informatie en proactieve verdedigingsstrategieën, die onze technologie op een effectieve manier kan beperken", aldus Yochai Corem, CEO bij Cyberint. "We zijn verheugd om ons bij het Check Point-team aan te sluiten. Door onze oplossingen te integreren in het Infinity Platform, kunnen we organisaties beter beschermen. Samen bieden we een uitgebreider beveiligings-SOC-aanbod dat zowel interne als externe bedreigingen dekt."

"We zijn verheugd Cyberint te mogen verwelkomen bij de Check Point-organisatie. Hun oplossing past perfect bij onze visie op gezamenlijke bedreigingspreventie en verbetert onze SOC-mogelijkheden", aldus Sharon Schusheim, Chief Services Officer bij Check Point Software Technologies. "We kunnen geïdentificeerde risico's omzetten in autonome preventieve acties en samenwerken met Check Point en beveiligingsproducten van derden om gecompromitteerde activa in te dammen en externe blootstellingen te beperken."

De belangrijkste mogelijkheden van Cyberint zijn:

  • Een uitgebreide oplossing voor extern risicobeheer voor SecOps-teams: de oplossing van Cyberint biedt detectie en verwijdering van nabootsende websites en sociale media-accounts, evenals gestolen inloggegevens en gelekte gegevens die verband houden met organisaties. Het stelt bedrijven ook in staat om kwetsbare websites en applicaties op internet te detecteren en deze kwetsbaarheden te prioriteren en effectief te beperken.
  • Onderscheidend door het leveren van impactvolle en bruikbare informatie: Cyberint levert binnen 20 minuten na installatie bruikbare informatie, zodat beveiligingsteams snel op bedreigingen kunnen reageren.
  • Aangedreven door AI en verbeterd door hoogwaardige beheerde services: Cyberint gebruikt AI om effectieve risicodetectie, -beperking en gecontextualiseerde waarschuwingen te leveren met minimale false positives. Beheerde services versterken deze aanpak verder, bieden deskundige begeleiding en zorgen voor uitgebreid, hoogwaardig beheer.

De afronding van de transactie is onderworpen aan de gebruikelijke afsluitingsvoorwaarden en zal naar verwachting eind 2024 plaatsvinden.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!