Witold Kepinski - 28 augustus 2024

SentinelOne rapporteert sterke groei in tweede kwartaal

SentinelOne, een cybersecuritybedrijf, heeft vandaag uitstekende financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2025. Het bedrijf rapporteerde een omzetstijging van 33% op jaarbasis, gedreven door een groeiende vraag naar zijn AI-aangedreven beveiligingsoplossingen.

SentinelOne rapporteert sterke groei in tweede kwartaal image

Belangrijkste hoogtepunten:

  • Omzetgroei: De totale omzet steeg met 33% naar 198,9 miljoen dollar, vergeleken met 149,4 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar.
  • Sterke klantengroei: Het aantal klanten met een jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) van 100.000 dollar of meer groeide met 24% tot 1.233.
  • Verbeterde marges: SentinelOne boekte aanzienlijke verbeteringen in zowel de bruto- als operationele marge, wat wijst op een toenemende winstgevendheid.
  • Positieve cashflow: Het bedrijf rapporteerde voor het eerst een positieve operationele cashflow.

AI-gedreven groei

Tomer Weingarten, CEO van SentinelOne, benadrukte het belang van het bedrijf's AI-aangedreven Singularity Platform. "We zien een duidelijke toename in de interesse en waardering van klanten voor de voordelen van ons platform om te helpen bij het bouwen van een hogere kwaliteit en duurzamere cyberverdediging," aldus Weingarten.

Gezien de sterke prestaties in het tweede kwartaal heeft SentinelOne zijn omzetverwachtingen voor het volledige fiscale jaar 2025 verhoogd.

Dave Bernhardt, CFO van SentinelOne, merkte op: "We presteerden beter op alle belangrijke statistieken, waaronder recordmarges en winstgevendheid. We blijven de industrie leiden op het gebied van technologie, omzetgroei en marge-uitbreiding."

Conclusie

De sterke resultaten van SentinelOne onderstrepen de groeiende vraag naar geavanceerde cybersecurityoplossingen. Het bedrijf's focus op AI en zijn vermogen om klanten te helpen hun digitale activa te beschermen, blijken succesvolle strategieën te zijn.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!