Redactie - 30 augustus 2024

Veeam Data Platform v12.2 breidt gegevensbescherming uit naar nieuwe platformen

Veeam Software kondigt Veeam Data Platform v12.2 aan. Hiermee breidt het de ondersteuning voor gegevensbescherming uit naar verschillende nieuwe platformen en verbetert het de mogelijkheden voor end-to-end cyberbeveiliging.

Veeam Data Platform v12.2 breidt gegevensbescherming uit naar nieuwe platformen image

De nieuwe release geeft klanten meer mogelijkheden voor het migreren en beveiliging van hun gegevens op nieuwe platformen. De oplossing helpt or organisaties met het bewaken van hun operationele flexibiliteit en beveiliging, en tegelijkertijd kritieke gegevens te beschermen tegen evoluerende cyberdreigingen en onverwachte veranderingen in de sector.

“In een digitale wereld lopen organisaties tegen drie belangrijke uitdagingen aan: ze moeten hun gegevens beschermen en snel kunnen herstellen, wat er ook gebeurt; ze moeten de vrijheid hebben om naar nieuwe platformen te migreren; en hun gegevens moeten beschikbaar zijn waar ze nodig zijn, inclusief AI”, zegt Anand Eswaran, CEO van Veeam. “Bij Veeam ondersteunen we deze kritieke mogelijkheden voor onze 550.000 klanten en versie 12.2 is een belangrijke stap voorwaarts. Veeam Data Platform biedt één platform dat dataveerkracht biedt op cloud, on-premises en hybride platformen. Het combineert krachtige gegevensbescherming, veilige migratie, naadloze cloudintegratie en de meest geavanceerde end-to-end ransomwarebescherming. Gegevens zijn de kern van elke organisatie en het Veeam Data Platform zorgt ervoor dat gegevens veilig, beveiligd en altijd beschikbaar zijn.”

Schaalbare, op beleid gebaseerde bescherming

Met Veeam Data Platform v12.2 kunnen organisaties de infrastructuur van hun voorkeur te kiezen met schaalbare, op beleid gebaseerde bescherming. De nieuwe integratie met Nutanix Prism Central versterkt daarbij hun beveiliging. Ook nieuw is ondersteuning voor Proxmox VE hypervisor-ondersteuning. MongoDB back-up is ook inbegrepen en biedt onveranderlijk, gecentraliseerd beheer.

Het nieuwe Veeam Data Platform v12.2 helpt de transformatie van organisaties naar de cloud, nieuwe hypervisors of HCI te versnellen, met ondersteuning voor Amazon FSx, Amazon RedShift, Azure Cosmos DB en Azure Data Lake Storage. Het platform biedt volledig beheer van YARA-regels, inclusief RBAC, beveiligde distributie en georkestreerd scannen van back-ups, waardoor problemen tijdig worden opgespoord en compliance-regels worden nageleefd.

Ook zijn health checks beschikbaar, waarmee schendingen van de gegevensintegriteit en hiaten in de verzameling kunnen worden geïdentificeerd. Bovendien kunnen back-ups snel naar archiefopslag worden verplaatst, waardoor de kosten worden geoptimaliseerd zonder dat dit ten koste gaat van de compliance.

Nieuwe features

Het Veeam Data Platform v12.2 introduceert verschillende nieuwe features, waaronder:

  • Back-up voor Proxmox VE: Bescherm de native hypervisor zonder het beheer of gebruik van back-up agents. Diverse herstelopties zijn beschikbaar, waaronder VM-herstel van en naar VMware, Hyper-V, Nutanix AHV, oVirt KVM, AWS, Azure en Google Cloud; evenals herstel van back-ups van fysieke servers rechtstreeks naar Proxmox VE (voor DR of virtualisatie/migratie).
  • Back-up voor MongoDB: Versterk je cyber resilience door gebruik te maken van onveranderlijke back-ups, reservekopieën en opslagmogelijkheden.
  • Verbeterde Nutanix AHV-integratie: Bescherm kritieke Nutanix AHV-gegevens vanaf replica nodes zonder de productieomgeving te beïnvloeden. Ook is een diepgaande Nutanix Prism-integratie beschikbaar met op beleid gebaseerde back-uptaken, verhoogde back-upbeveiliging en flexibiliteit wat betreft netwerkontwerp.
  • Uitgebreide AWS-ondersteuning: Breid native resilience uit naar Amazon FSx en Amazon Redshift via op beleid gebaseerde bescherming en geautomatiseerd herstel.
  • Uitgebreide Microsoft Azure-ondersteuning: Breid native resilience uit naar Azure Cosmos DB en Azure Data Lake Storage Gen2 voor bescherming en geautomatiseerd herstel.

“De Cybersecurity Decision Maker IQ-gegevens van de Futurum Group geven aan dat klanten zouden overwegen om te veranderen van leverancier van gegevensbescherming als ze beter kunnen voldoen aan RPO/RTO-eisen en als ze cyber resilience-mogelijkheden kunnen verbeteren. IT- en beveiligingsteams hebben niet alleen behoefte aan vertrouwen in hun vermogen om zo snel mogelijk te herstellen van een cyberaanval, maar ook aan het optimaliseren van hun beveiliging en verdediging om een aanval te voorkomen. Tegelijkertijd zien we dat klanten een breed scala aan hypervisor- en cloudinfrastructuuropties overwegen om zowel de kosten als de functionaliteiten te optimaliseren – waardoor datamobiliteit belangrijker is dan ooit tevoren. Veeam Data Platform v12.2 speelt in op deze behoefte, terwijl de organisatie haar constante, op data resiliency gerichte updates blijft aanbieden", zegt Krista Case, onderzoeksdirecteur bij de Futurum Group.

“We zien Veeam’s ondersteuning voor de Proxmox VE hypervisor als een waardevolle toevoeging voor organisaties die op zoek zijn naar open-source flexibiliteit en kosteneffectiviteit. Klanten kunnen hun favoriete platform voor gegevensback-up en -herstel blijven gebruiken samen met de hypervisor van hun keuze", aldus Martin Maurer, CEO van Proxmox Server Solutions GmbH.

“Door de recente veranderingen bij VMware werden we gedwongen om opnieuw te evalueren welke hypervisor we willen inzetten voor ons datacenter – een situatie waarin niemand wil zitten. Veeam blijft een cruciale partner voor ons, aangezien we ernaar uitkijken om te kunnen kiezen om over te stappen naar Proxmox. Door de vertrouwde tools van Veeam te gebruiken voor datamigratie, krijgen we de gemoedsrust die we nodig hebben tijdens deze tumultueuze tijden", meldt James Westendorf, Director of Technical Services, Lake Land College.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!