Witold Kepinski - 02 september 2024

Tech Week 2024 legt focus op duurzame digitalisering en innovatieve technologie

Na het succes van de NL Tech Week 2023, organiseert branchevereniging BTG samen met een fors aantal partners uit de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs van 10 tot 12 september opnieuw de NL Tech Week. Dit driedaagse evenement staat in het teken van de toekomst van duurzame digitalisering en de technologische impact op verschillende sectoren.

Tech Week 2024 legt focus op duurzame digitalisering en innovatieve technologie image

Petra Claessen (foto), voorzitter BTG: "Tijdens de NL Tech Week openen innovatiecentra, techcampussen en kenniscentra door heel Nederland hun deuren om baanbrekende kennis en innovaties te delen. We nodigen iedereen die hart heeft voor technologische vooruitgang en interesse heeft in een van de thema's of locaties van harte uit om deel te nemen aan dit evenement. Bezoekers krijgen de unieke kans om deskundige sprekers te horen en de nieuwste technologische ontwikkelingen te ervaren. Deze week heeft de potentie om uit te groeien tot het grootste technologie- en innovatie-evenement van Nederland, met een breed scala aan kennispartners, locaties en technologische aanbieders die hun krachten bundelen. Samen met alle betrokken organisaties zijn we er dan ook trots op om deze bijzondere week te organiseren.”

Duurzame Digitalisering en AI op de agenda

De NL Tech Week 2024 start op dinsdag 10 september in Almere bij de Green Innovation Hub. Hier zullen Petra Claessen (CEO BTG), Maaike Veeningen (Wethouder Economische Zaken Almere) en Danny Frietman (Tech-entrepreneur) de week openen met diepgaande inzichten over duurzame digitalisering. Karen van der Zanden, Voorzitter van de Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering, zal haar visie delen over hoe digitale innovaties kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld.

In de middag verplaatst het evenement zich naar Inholland in Amsterdam, waar de impact van kunstmatige intelligentie (AI) op het onderwijs centraal staat. Onder leiding van praktijkvoorbeelden wordt vooruitgeblikt naar de toekomst, met speciale aandacht voor het welzijn van studenten in de digitale wereld.

Innovatie en technologie in de spotlight

Op woensdag 11 september gaat de reis verder naar Eindhoven en Noordwijk. In de ochtend bezoekt het gezelschap VDL, waar Raoul Rozendaal, Head of New Business Development, de deelnemers meeneemt in het proces van innovatie met duurzaamheid als uitgangspunt. Innovatieve oplossingen, zoals een lantaarnpaal die tevens als laadpaal functioneert, worden gepresenteerd in hun experience center.

's Middags bezoeken we ESA – ESTEC in Noordwijk, waar we inzicht krijgen in Europese luchtvaartveiligheid en de rol van technologie. Deze middag belooft een unieke ervaring te worden. ESA heeft zich tot doel heeft gesteld om de rol van Europa in de ruimte te vergroten. Dit doen ze door het uitvoeren van allerlei project in de ruimte die een aantal jaren later in ons dagelijks leven terug te vinden zijn. Tijdens deze middag zullen we bij een aantal van deze projecten stil staan en hoe deze in 1975 opgerichte organisatie dit heeft georganiseerd.

Slotdag met focus op cybersecurity en digitale infrastructuur

De NL Tech Week wordt op donderdag 12 september afgesloten in Oegstgeest/Leiden en Den Haag. In Leiden deelt Airbus in de ochtend hun visie op satellietcommunicatie en de rol ervan tijdens calamiteiten, gevolgd door een rondleiding door hun productiefaciliteit. De dag eindigt in Den Haag bij de Titaan met een sessie over cybersecurity en digitale infrastructuur, geleid door Joris den Bruinen, CIO van de AIVD. De week wordt afgesloten met een netwerkborrel waar Wethouder Bruines van de Gemeente Den Haag met Petra Claessen de NL Tech Week afsluit.

Unieke kans

NL Tech Week 2024 biedt een unieke kans om kennis op te doen, te netwerken met toonaangevende experts, en te ontdekken hoe technologie kan bijdragen aan een duurzame toekomst. De aanmelding is geopend en BTG roept iedereen op om deel uit te maken van deze inspirerende week vol innovatie en technologische vooruitgang.

Meer informatie is beschikbaar op de website van BTG, waar u zich ook kunt aanmelden.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!