Witold Kepinski - 30 augustus 2024

Dell Technologies boekt recordomzet dankzij AI-boom

Dell Technologies heeft vandaag haar kwartaalresultaten bekendgemaakt en kan terugkijken op een zeer succesvol tweede kwartaal. Het bedrijf, dat onder andere servers, data storage en AI-toepassingen verkoopt, heeft een recordomzet geboekt van 11,6 miljard dollar in zijn Infrastructure Solutions Group (ISG), een stijging van maar liefst 38% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dell Technologies boekt recordomzet dankzij AI-boom image

De sterke groei wordt vooral gedreven door de toenemende vraag naar AI-oplossingen. "Ons AI-momentum is in het tweede kwartaal versneld", aldus Jeff Clarke, vicevoorzitter en chief operating officer van Dell Technologies. "De vraag naar AI-geoptimaliseerde servers was 3,2 miljard dollar, een stijging van 23% op kwartaalbasis." Ook de vraag naar traditionele servers en netwerkcomponenten steeg aanzienlijk, met een recordomzet van 7,7 miljard dollar.

De omzet rond data storage daalde licht, maar er was wel een sterkte vraag naar PowerMax, PowerScale, PowerStore en PowerProtect Data Domain toepassingen. Ondanks deze positieve ontwikkelingen heeft het bedrijf wel te maken gehad met tegenwind in het partner-IP-gedeelte van zijn HCI-portfolio.

PC-markt onder druk

Hoewel de Infrastructure Solutions Group uitstekende resultaten boekte, was de situatie bij de Client Solutions Group (CSG), die pc's verkoopt, minder rooskleurig. De omzet van CSG daalde met 4% ten opzichte van het voorgaande jaar. Wel bleef de omzet bij commerciële klanten stabiel, maar de consumentenmarkt kende een daling van 22%.

Sterke financiële positie

Ondanks de tegenvallers in de pc-markt, kijkt Dell Technologies positief naar de toekomst. "Ons momentum in ISG is een belangrijke meewind", aldus Yvonne McGill, financieel directeur van Dell Technologies. "Met een gecombineerde omzet van 24,1 miljard dollar voor ISG en CSG staan we sterk voor de rest van het jaar."

Dell heeft daarnaast een sterke financiële positie. Het bedrijf genereerde een kasstroom uit operationele activiteiten van 1,3 miljard dollar en keerde 1 miljard dollar terug aan aandeelhouders.

Conclusie

Dell Technologies profiteert volop van de groeiende interesse in kunstmatige intelligentie. De recordomzet in de Infrastructure Solutions Group onderstreept het belang van AI voor de toekomst van het bedrijf. Hoewel de pc-markt onder druk staat, verwacht Dell Technologies een sterk tweede halfjaar.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!