Witold Kepinski - 30 augustus 2024

NVIDIA boekt recordresultaten dankzij AI-boom

NVIDIA, speler in grafische chips en kunstmatige intelligentie, heeft haar kwartaalresultaten bekendgemaakt. Het bedrijf heeft een recordomzet van 30 miljard dollar behaald in het tweede kwartaal van 2024, een stijging van 15% ten opzichte van het vorige kwartaal en maar liefst 122% meer dan een jaar geleden. De winst steeg naar ruim 16,95 miljard dollar.

NVIDIA boekt recordresultaten dankzij AI-boom image

De sterke groei wordt vooral toegeschreven aan de toenemende vraag naar de Hopper-chips van NVIDIA, die speciaal ontworpen zijn voor AI-toepassingen. "De vraag naar Hopper blijft sterk en de verwachting voor Blackwell is ongelooflijk", aldus Jensen Huang (foto), oprichter en CEO van NVIDIA. Blackwell is de volgende generatie AI-accelerator van NVIDIA en de eerste samples worden nu al verzonden naar partners en klanten.

Full-stack AI-platform

Naast de krachtige hardware introduceert NVIDIA ook nieuwe software en diensten om het ecosysteem rondom AI verder te versterken. Spectrum-X Ethernet voor AI en NVIDIA AI Enterprise-software zijn twee nieuwe productcategorieën die een aanzienlijke schaal bereiken. Hiermee positioneert NVIDIA zich als een full-stack AI-platform dat bedrijven van alle groottes in staat stelt om kunstmatige intelligentie te implementeren.

Generatieve AI revolutioneert industrieën

Huang benadrukt het potentieel van generatieve AI om industrieën te revolutioneren. "Generatieve AI zal elke industrie revolutioneren," aldus Huang. "Over de hele stack en het ecosysteem heen helpen we frontier-modelmakers tot consumenteninternetservices en nu ook ondernemingen."

Conclusie

NVIDIA profiteert volop van de AI-boom. De recordresultaten en de sterke vraag naar de producten van het bedrijf onderstrepen het belang van kunstmatige intelligentie voor de toekomst van technologie. Met de introductie van nieuwe producten en diensten bevestigt NVIDIA haar leidende positie in de AI-markt.

Lees meer details hier.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!