Witold Kepinski - 30 augustus 2024

Nutanix sluit sterk boekjaar af met groei in omzet en winst

Nutanix, een toonaangevend bedrijf op het gebied van hybride multicloud computing, heeft vandaag haar financiële resultaten voor het fiscale jaar 2024 bekendgemaakt. Het bedrijf heeft een solide kwartaal en jaar achter de rug, met een groei in zowel omzet als winst.

Nutanix sluit sterk boekjaar af met groei in omzet en winst image

De omzet in het vierde kwartaal steeg met 11% naar 548 miljoen dollar, terwijl de jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) met 22% groeide tot 1,91 miljard dollar. Ook voor het hele boekjaar zijn de cijfers positief: de jaaromzet steeg naar 2,15 miljard dollar en het bedrijf boekte een nettowinst van 7,6 miljoen dollar.

Focus op partnerschappen en innovatie

Rajiv Ramaswami, President en CEO van Nutanix, is tevreden over de resultaten. "In het fiscale jaar 2024 hebben we ook opmerkelijke vooruitgang geboekt op het gebied van partnerschappen, door nieuwe of verbeterde overeenkomsten te ondertekenen met Cisco, NVIDIA en Dell en bleven innoveren met als doel het leidende platform te worden voor het uitvoeren van applicaties en het beheren van data, waar dan ook."

Duurzame groei

Rukmini Sivaraman, CFO van Nutanix, benadrukt de balans tussen groei en winstgevendheid. "Onze resultaten voor het fiscale jaar 2024 lieten een goede balans zien tussen de omzet- en winstcijfers, met een jaarlijkse ARR-groei van 22% op jaarbasis, een sterke generatie van vrije kasstroom en ons eerste volledige jaar van positieve GAAP-bedrijfsresultaten."

Positieve outlook voor het komende jaar

Voor het komende fiscale jaar verwacht Nutanix een verdere groei. De omzetverwachting voor het eerste kwartaal ligt tussen 565 en 575 miljoen dollar, en voor het hele jaar tussen 2,435 en 2,465 miljard dollar.

Conclusie

Nutanix heeft een sterk fiscaal jaar achter de rug, met een groei in omzet en winst. De focus op partnerschappen en innovatie, in combinatie met een solide financieel fundament, biedt perspectief voor de toekomst.

Lees meer details hier.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!