Witold Kepinski - 30 augustus 2024

HP boekt omzetgroei met AI PC devices

HP zijn haar financiële resultaten voor het derde kwartaal van het fiscale jaar 2024 bekendgemaakt. Het bedrijf rapporteerde een netto-omzet van 13,5 miljard dollar, wat neerkomt op een stijging van 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze groei wordt voornamelijk gedreven door innovaties zoals de nieuwe generatie AI-pc's. De nettowinst daalde met 16 procent naar 600 miljoen dollar.

HP boekt omzetgroei met AI PC devices image

Ondanks een lichte daling van de winst per aandeel, is HP tevreden met de resultaten. De netto-omzetgroei en de focus op langetermijnwinstgevende groei zijn positieve signalen. Het bedrijf blijft investeren in innovatie en neemt tegelijkertijd maatregelen om de kosten te beheersen. "We zijn blij met onze terugkeer naar omzetgroei en trots op de innovaties die in het kwartaal zijn geleverd, waaronder de lancering van onze next-generation AI PC-reeks", aldus Enrique Lores (foto), President en CEO van HP Inc. "We blijven gefocust op ons strategische plan en geven prioriteit aan kansen die op de lange termijn winstgevende groei stimuleren, terwijl we beslissende maatregelen nemen om door een dynamische omgeving te navigeren."

Segmentresultaten

Personal Systems: De omzet van de Personal Systems-divisie steeg met 5%, gedreven door een groei in de zakelijke markt.

Printing: De omzet van de Printing-divisie daalde licht, met een groei in de consumentenmarkt en een daling in de zakelijke markt.

Vooruitzichten

Voor het vierde kwartaal en het gehele fiscale jaar verwacht HP een voortzetting van de groei. Het bedrijf heeft positieve verwachtingen voor de winst per aandeel en de vrije kasstroom.

Conclusie

HP Inc. heeft een solide kwartaal achter de rug en blijft investeren in de toekomst. De focus op innovatie, kostenbeheersing en aandeelhouderswaarde zorgt voor een positief outlook.

Lees meer in deze link.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!